{ "title": "Barbekü Soslu Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/barbeku-soslu-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 16:47:52", "author": "Seyyâl", "article": [ { "article": "
Barbekü soslu tavuk, barbekü sos et yemeklerine çok yakışan bir sos türüdür. Size et yemeklerini soslayarak hazırlamayı ve yemeyi seviyorsanız barbekü sosu mutlaka et yemeklerinizde denemelisiniz. Sonucun mükemmel olacağı kaçınılmaz. Misafirlerinize ya da kendinize harika bir sos ile hazırlanmış tavuk hazırlamak için tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz.

Barbekü Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Barbekü Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Barbekü soslu tavuğu hazırlamaya ilk olarak barbekü sosunu hazırlayarak başlayalım. Barbekü sos için ufak bir tencereye sıvı yağını alarak ısıtın. Kuru soğanı soyduktan sonra incecik kıyın, kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip kuru soğanlar gibi ince bir şekilde doğrayın. Ardından sarımsakları soyarak rendeden geçirin. Isınan sıvı yağa doğradığınız kuru soğan, kırmızıbiber ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika soteleyerek ocağın altını kapatın.

Çukur bir kabın içinde hardal, domates sosu, elma sirkesi, esmer toz şeker ve 1 su bardağı kadar et suyunu homojen bir şekilde karıştırın. Hazırladığınız karışımı Soğan, sarımsak ve kırmızıbiberli karışıma dahil edin. 2 su bardağı kadar su ekleyerek tekrar ocağa alın ve 20 dakika kadar pişirin. Pişen sosu blenderden geçirin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın.

Tavuk kanatlarını iyice yıkadıktan sonra süzdürün. Patateslerin kabuklarını soyun ve armut dilimi şeklinde doğrayın. Suyu süzülen tavuk kanatlarını hazırladığınız barbekü sosa bulayarak pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye sıralayın. Aynı şekilde armut dilimi doğradığınız patatesleri de soslayarak fırın kabınıza dizin. Fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayarak fırın kabını ısınmış fırına verin. Tavuk ve patatesler kızarıncaya kadar pişirin. Tercihe göre yanından baharat ilaveli ya da sarımsak ilaveli yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }