{ "title": "Beşamel Soslu Tavuklu Börek", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/besamel-soslu-tavuklu-borek.jpg", "date": "19.01.2024 15:10:07", "author": "Kaygun", "article": [ { "article": "
Beşamel soslu tavuklu börek, iç malzemesi tavuk ve beşamel sosundan oluşan içi yumuşak dışı ise oldukça çıtır bir börek tarifidir. Hazır yufka kullanılarak yapılan bu böreğimiz aynı zamanda ev yapımı yufka ile de yapılmaktadır. Ancak acil durumlarda bayanların kurtarıcısı olan hazır yufkalar ile yapılan börekler de bir o kadar lezzetli ve damakta kalıcı nitelikte olmaktadır. Beşamel soslu tavuklu börek de hazır yufkadan yapılabilen ve sıcak olarak tüketildiği farklı bir lezzet soğuk olarak tüketildiğinde ise apayrı bir lezzete sahiptir.

Beşamel Soslu Tavuklu Börek Malzemeleri
Beşamel Sosu için
Sosu için
Üzeri için
Beşamel Soslu Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Bu enfes böreğimizin yapılışına beşamel sosu hazırlayarak başlayalım ve bunun için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine tereyağını ilave edip eritelim. Erimiş olan yağın içerisine azar, azar un ilavesi yapalım ve sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana dek kavuralım. Yeteri derecede kavrulan unun içerisine tuz ekleyip karıştıralım ve ardından sütü bir kere de boşaltıp muhallebi kıvamına gelene dek beşamel sosunu pişirelim. Beşamel sosumuz hazır hale gelmiştir ve şimdi sırada etleri hazırlamak var.

Önceden haşlanmış olan tavuk etlerini çok ince olmayacak şekilde didikleyip baharatlar ve tuz ile bir kâsenin içerisinde harmanlayalım. Soğuk olan baharatlı tavuk parçalarını ılık olan beşamel sosun içerisine boşaltalım ve karıştıralım.

Temizlenmiş ve kurutulmuş olan tezgâhın üzerine yufkanın bir tanesini serelim ve üzerine su ile sıvıyağdan hazırlanılan sostan döküp yufkanın her tarafını ıslatalım. Kalan yufkayı da sos ile buluşmuş olan yufkanın üzerine serelim ve yufkayı sigara böreği keser gibi eşit üçgen parçalara keselim ve yaklaşık 12 parça elde edelim. Bazı durumlarda yufkanın büyüklüğüne göre 16 parça da elde edilebiliyor ama ideal olan adet 12 tanedir.

Kestiğimiz yufka parçalarının geniş olan yerlerine hazırladığımız beşamel soslu tavuktan bir yemek kaşığı kadar yerleştirelim ve sigara böreği sarar gibi önce yufkanın yanlarından alalım ve ardından rulo şeklinde sarıp bir tabağın üzerine yerleştirelim. Diğer kalan parçaları da bu şekilde sardıktan sonra börekleri ilk önce bir su bardağı kadar suyun içerisine ardından da galeta ununa bulayıp yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında beşamel soslu tavuklu börekleri üzerleri kızarana dek pişirelim ve arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }