{ "title": "Bisküvili Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/biskuvili-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 05:05:49", "author": "Gevan", "article": [ { "article": "
Bisküvili tavuk göğsü, lezzeti bol olan bu tarifimiz hemen, hemen herkes tarafından sevilmektedir. Öncelikle gerçek bir tavuk göğsü tatlısının tadına bakan kişiler gerçeği ile yalancı tavuk göğsü tatlısının arasında olan büyük farkı hemen anlar. Bunu gerek kıvam farkıyla gerekse aroma farkıyla anlamak oldukça kolay. Tabi ki gerçek bir tavuk göğsünü yapabilmekte oldukça meşakkatli ve birazda zordur. Yalnız size önereceğimiz bisküvili tavuk göğsü tarifi ile sevdiklerinize tatlı bir şölen hazırlayabilir ve gerçek bir tavuk göğsü nasıl yapılır hazırlayarak sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

Bisküvili Tavuk Göğsü Malzemeleri
Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Bisküvili tavuk göğsü tatlısına öncelikle tavuk göğsünü haşlayarak başlayalım. Tavuk göğsünü uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alıp üzerine su ilavesi yapıp pişmeye bırakalım. Tavuk etini yumuşacık olana dek pişirelim ve piştikten sonra sıcak suyun içerisinden alıp soğuk suyun içerisine bırakalım. Bu aşamada tavuk etini birkaç kabın içerisinde bulunan suların içerisine sırayla ilave edip kokusunun çıkana dek bekletmek ve ardından da elimiz ile sürekli mıncıklamamız gerekir. Tabiri caizse tavuk etlerini didikleye, didikleye yıkayalım ve tel, tel ayrılmasını sağlayalım. İstenilen kıvama gelen tavuk göğsünü avucumuzun içerisine alalım ve suyunu sıkıp bir kâseye lif, lif ayıralım.

Ayrı bir tencerenin içerisine sütü boşaltalım ve üzerine pirinç ununu ve nişastayı ilave edip karıştıralım. Damla sakızı bir havanın içerisine alıp iyice dövelim ve toz şekeri ile tencerenin içerisine alıp çırpalım. Tavuk göğsü tatlımızın pişeceği tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Göz, göz olan muhallebimizin içerisine vanilyayı, tereyağı ve liflere ayrılmış tavuk etlerini boşaltıp mikser veya çırpma teli ile 5 dakika kadar çırpalım. Kakaolu bisküvilerimizi bir roboton içerisine alalım ve toz haline gelene dek çırpalım. Önce kakaolu bisküvinin yarısını kare bir borcamın üzerine serpiştirelim. Ardından hazırladığımız tavuk göğsü tatlımızı bir kepçe ile dikkatli bir şekilde bisküvilerin üzerine gezdirerek dökelim. Kalan bisküvileri de muhallebinin üzerine serpiştirip tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Sürenin ardından kare, kare keselim ve yanında bir bardak sıcak-soğuk meşrubat ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }