{ "title": "Çin Usulü Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/cin-usulu-tavuk.JPG", "date": "18.01.2024 23:49:23", "author": "Doğanbey", "article": [ { "article": "
Çin usulü tavuk, hazırlanışı oldukça basit lezzetli bir tavuk yemeğidir. Pratik bir yemek tarifi olduğu için çalışan bayanlar için alternatif olabilir. Tek başına bir öğün olabileceği gibi akşam yemeğinde ana yemek olarak da hazırlayabilirsiniz.

Çin Usulü Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Çin Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk önce tavuk etlerini yıkayarak uzun ve ince olacak şekilde doğrayın. Kırmızı ve yeşilbiberleri kürdan uzunluğunda ince ince doğrayın. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve yarım halka şeklinde doğrayın. Sarımsakları da doğradıktan sonra, soya filizlerini bol su ile yıkayarak suyunu atması için bir kenara bırakın. Yemek için ön hazırlıkları tamamladıktan sonra pişirmeye geçebilirsiniz.

Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın. Kızan yağa doğradığınız tavuk etlerini ekleyerek, spatula yardımı ile ara ara karıştırın. Tavuklar bıraktığı suyu çekip, hafif kızardığında üzerine, doğradığınız soğan, biberler ve sarımsakları ilave ederek soteleyin. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurun.

Domatesin kabuğunu soyduktan sonra, 5-6 parçaya keserek, soya filizleri ile diğer malzemelere ekleyin. Kavrulan malzemelere son olarak köri, soya sosu, acı biber sosu, karabiber ve tuzu da ekleyerek karıştırın. (Soya sosu tuzlu olduğu için tuz atarken kontrollü davranmakta yarar vardır.)
Tüm malzemeler karıştıktan sonra yemeği 3-4 dakika kadar daha pişirip ocağın altını kapatın. Yemeği servis tabaklarına bölerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }