{ "title": "Erişteli Tavuklu Salata", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/eristeli-tavuklu-salata.jpg", "date": "19.01.2024 15:12:07", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Erişteli tavuklu salata, Erişteli tavuklu salata besin değeri oldukça yüksek bir salata çeşididir. İnsan sağlığı için büyük fayda sağlamaktadır. Her ne kadar alışıla gelmiş salata çeşitleri arasında olmasa da herkesin alışkanlık yaparak sofralarda daha fazla yer verilmesi gereken bir salatadır. Sağlıklı beslenmeye önem veren herkesin sofrasında sıklıkla yer alması gereken erişteli tavuklu salatanın kalorisinin düşük olması da kişinin kilo almamasına fayda sağlamaktadır. Sofralarda değişik salata tatları arayışı içinde olanlar için ideal bir lezzettir. İçeriği bol malzemelerle yapılan erişteli tavuklu salata protein açısından da oldukça zengindir. Farklı bir tat, eşsiz bir lezzet, değişik bir salata görselliğine sahip olan erişteli tavuklu salatayı herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz.

Erişteli tavuklu salata için gerekli olan malzemeler
Sosu için
Erişteli tavuklu salata nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere içerisine bir miktar su doldurun. Sonrasında soğanı soyarak 4 parçaya bölün ve tavuk göğsü ile tencere içerisine koyun. Tencereyi ocağa koyarak altını açın. Tavuk ve soğan tencere içinde haşlanırken diğer ocak gözüne tekrar küçük ve derin bir tencere içerisinde su kaynatın. Su kaynayınca içerisine erişteleri ilave edin. Ara ara karıştırarak erişteleri pişirin. Erişte ve tavuk ocakta pişerken sizde marulu ince ince doğrayın ve derin bir kap içerisine koyun. Sonra dere otunu doğrayarak marul içine ilave edin. Haşlanmış mısır ve papyayı da ilave ederek karışımı iyice harmanlayın. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayarak marul içerisine ilave edin ve bir tutam tuz ekleyin. Bu sırada tavuk pişmiş ise suyunu süzerek salata içerisine ince ince didikleyin. Tavuğun soğanla beraber pişirilme sebebi salata içerisinde tavuğun kokmamasıdır. Son olarak erişteleri süzüp salata içerisine ilave edin. Eriştelerin haşlanma aşamasında fazlaca şişmesine izin vermeden ocağın altını kapatıp erişteyi süzmeniz salataya daha lezzetli bir tat katacaktır. Tüm malzemeleri geniş bir kap içerisine alarak salata sosunu hazırlayın. Kâse içerisine zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini koyarak çırpın. Geniş bir kap içerisine aldığınız doğranmış salata malzemelerinin üzerine salata sosunu gezdirerek karıştırın. Erişteli tavuklu salatada nar ekşisini fazla kullanmamak gerekir. Bunun nedeni nar ekşisinin tavuğun rengini kahverengi yapmasıdır. Tüm malzemeler karıştıktan sonra misafirlere veya ev halkına servis yapabilirsiniz. Erişteli tavuklu salata hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }