{ "title": "Etimekli Tavuklu Salata", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/etimekli-tavuklu-salata.jpg", "date": "20.01.2024 02:31:43", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Etimekli tavuklu salata, Etimekli tavuklu salata tarifi salatalar arasında öne çıkan bir salata çeşididir. Hele o muhteşem görünümü tam bir görsel şölen. Özel günlerinize yapabileceğiniz nadide tatlardan biridir. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de oldukça besleyicidir. Bu salatası evinizde çocuklarınıza ve kendinize her öğünde yapıp rahatlıkla tüketebilirsiniz. İçine koyduğumuz sebzeler vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Buda bizim ihtiyacımız olan besin değerlerini takviye ediyor. Etimekli tavuklu salata tarifi, diyet yapanlar içinde vazgeçilmez bir seçenek olabilir. Ayrıca hamileler içinde sebze oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmek hepimiz için gerekli olan bir durumdur. Komşularla altın günlerinde yaparak tükettiklerimiz farklı bir lezzet farklı bir yorum oluyor bu salata. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden bu tarifi verelim. Sizde hemen bir kâğıt kalem alıp yazın ve en kısa zamanda tarifi yapın ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin. Israrla tavsiye edeceğim lezzetler arasında yer alıyor. Evet etimekli tavuklu salata tarifine başlayalım.

Etimekli tavuklu salata için gerekli olan malzemeler
Üzerini süslemek için
Etimekli tavuklu salata nasıl yapılır?

Etimekli tavuklu salatayı yapmadan önce mutlaka ellerimizi bol suyla yıkayalım ve Öncelikle orta boy bir tencere alıp içine yıkamış olduğumuz tavukları koyup ağzını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte başlanmasını bekleyin. Tavuklar haşlandıktan sonra suyunu süzerek biraz havalandırın. Tavukların pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla anlayabilirsiniz. Çatalı bastırın eğer kolayca tavuklara giriyorsa haşlanmış demektir. Tavuklar biraz havalandıktan sonra ufak ufak veya büyük tamamen sizin damak zevkinize kalan bir şey. Neyse tavukları didikledikten sonra bir bir tavaya koyun sonra başka bir kapta yoğurdu ve mayonezi karıştırın ve tavukların üzerine dökün ve pişirin. Üzerine tuz ve baharatları da ekledikten sonra iyice karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Tavukları haşladığımız su biraz ılındıktan sonra etimekleri bu tavuk suyuna batırıp dikdörtgen borcama dizin. Üzerine yaptığımız tavuklu karışımı dökün ve yayın. Üzerine kalan etimekleri de tavuk suyunda ıslatıp karışımın üzerine kapatın. Son kata ise etimeklerin üstüne yoğurtlu karışımdan üzeri kapatılır. İsteğinize göre istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }