{ "title": "Ev Yapımı Tavuk Döner", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/ev-yapimi-tavuk-doner.jpg", "date": "21.01.2024 12:17:32", "author": "Efide", "article": [ { "article": "
Ev yapımı tavuk döner, Evde tavuk döner ya da et döneri kendiniz yapabilirsiniz. Eğer terbiyesi de iyi yapılırsa dışarıdan satın aldığınızı artmayacak kadar lezzetli olur. Dışarıda yemek yemeyi seviyorsanız ve hijyene önem verenlerdenseniz yediğiniz yemek pek içinize sinmiyor olabilir. Özellikle bu yemek bir de et yemeği ise durum daha ciddi bir hal alabilir. Et yemeklerini dışarıda gönül rahatlığı ile tüketmek pek mümkün değil. Hazırlandıkları ortam, pişirirken kullanılan araç ve gereçler göz önünde bulundurulacak olursa en güzeli yemeği evde hazırlamak. Tavuk döner evde kolaylıkla yapılabilecek bir yiyecek olduğu için, hazır tadını kolaylıkla yakalayabileceksiniz. Ayrıca ev yapımı tavuk döner dışarı satılandan daha sağlıklı, daha lezzetli ve en önemlisi daha güvenli olacak. Yapımı da oldukça pratik olduğu için sizi hiç uğraştırmayacak. Dilerseniz şimdi ev yapımı tavuk döneri tarifini hep beraber hazırlayalım.

Evde Tavuk Döner İçin Gerekli Malzemeleri
Ev Yapımı Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Ev yapımı tavuk döner için ilk olarak tavuk etlerini terbiye ediyoruz. Çukur bir kabın içine 5 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 kahve kaşığı domates salçası, 1 kahve kaşığı biber salçası ekleyerek homojen bir şekilde harmanlayalım. Daha sonra tuzu ve baharatları ilave ederek tekrar karıştıralım. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim ve suyunu sıkarak acısını atalım. Rendelediğimiz kuru soğanı karışıma ilave edelim. Hazırladığımız terbiyeye tavuk etlerini alarak, terbiyeyi tavuk etlerine iyice yedirelim. Karışımın ağzını kapatarak buzdolabında 1 gün boyunca dinlendirelim.

1 gün sonra tavuk etlerini dolaptan alarak teker teker streç film ile saralım. Etlerin donması için buzluğa atalım. Donan etleri buzluktan alalım donun çözülmesi için oda sıcaklığına bırakalım. Etler doğranacak kadar çözüldükten sonra streç filmleri açalım ve etleri döner şeklinde ince ince doğrayalım.

Yanmaz bir tavaya birkaç yemek kaşığı sıvı yağ koyarak ısıtalım. Isıttığımız yağda ince ince doğradığımız etlerin her iki tarafını kızartalım. Kızaran etleri ister ekmek arası, isterseniz pilav üstü hazırlayarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }