{ "title": "Fırın Poşetinde Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firin-posetinde-tavuk(1).jpg", "date": "21.01.2024 19:13:39", "author": "Tanyel", "article": [ { "article": "
Fırın poşetinde tavuk yemek pişirme yöntemleri arasında en pratik yemek tariflerinden bir tanesidir. Tavuğu patates ya da değişik birkaç sebze ve baharatlar ile harmanlayarak tavuk poşetine doldurup fırına vererek yalnızca 5 dakika da harika bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Tavuğun daha çabuk pişmesi için tavuk pirzola, tavuk but gibi etler tercih edilebilir.

Fırın poşetine tavuğu buzluktan çıkarıp, henüz buzunu çözdürmeden bile pişirseniz oldukça kolay pişmektedir. Bir de poşetin içinde tavuk kendi suyu ve buharı ile piştiği için kurumadan lokum gibi yumuşacık oluyor. 180-200 derecede ısınmış fırında 5 dakikada hazırlayıp 40 dakika gibi kısa bir sürede harika bir yemek nasıl hazırlanır? Gelin hep beraber başlayalım.

Fırın Poşetinde Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Fırın Poşetinde Mantar Nasıl Yapılır?

Geniş bir kabın içinde, salça, sıvı yağ, biberiye, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, tuz ve rendeden geçirdiğimiz sarımsağı iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosa tavukları bulayalım. Fırın poşetine sosa bulanmış tavukları yerleştirdikten sonra, arta kalan sosu tavukların üzerine dökelim. Haşlanmış ya da konserve olarak kullanacağımız mantarları poşetin içine ilave edelim.

Fırın poşetini bağlama aparatı ile bağladıktan sonra malzemelerin yayılması için poşeti sallayalım. Poşete birkaç yerinden hava alabilmesi için delik açalım. Fırınımızı önceden 180-200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Malzeme ile doldurduğumuz poşeti fırın tepsisine yerleştirerek ısınan fırına verelim. Yaklaşık 40-45 dakikada tavuklar nar gibi kızaracaktır. Eğer bu süre zarfında kızaran tavuğun daha fazla kızarmasını isterseniz fırın poşetini açıp yemeği tekrar 10 dakika kadar daha fırınlayabilirsiniz. Fırın poşetinde tavuk yemeği servis için hazır hale geldiğinde sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }