{ "title": "Fırın Torbasında Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firin-torbasinda-tavuk.jpg", "date": "20.01.2024 03:32:02", "author": "Uruk", "article": [ { "article": "
Fırın torbasında tavuk, yine pratik ve muhteşem bir yemek tarifini sizler ile buluşturuyoruz. Çat kapı misafiriniz mi geldi? Hiç telaşlanmayın, fırın torbasında muhteşem bir tavuk yemeği hazırlayarak misafirlerinize ziyafet şöleni yaşatabilirsiniz. Fırın torbasında tavuk, çalışan bayanlar, yemek yapmayı yeni öğreneneler ve hatta öğrencilerin bile kolaylıkla hazırlayabileceği pratik bir yemek tarifidir.

Fırın Torbasında Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Fırın Torbasında Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğun eğer üzerinde tüyler varsa temizleyin ve bol su ile yıkayın. Tavuğu kuruladıktan sonra her tarafını kaplayacak şekilde salça ve tuz sürün. Patateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın. Havuçların kabuklarını kazın ve patateslere uygun bir şekilde doğrayın. Sivribiberleri 3-4 parçaya bölün. Son olarak sarımsak ve arpacık soğanlarını da soyarak, hazırladığınız tüm sebzeleri büyük bir karıştırma kabına alın. Üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve kekik dökerek iyice harmanlayın.

Fırın torbasına 1 çorba kaşığı un dökerek her tarafına yayın. İlk olarak tavuğu torbaya yerleştirin. Ardından harmanladığınız sebzeleri torbaya dökün ve torbayı aparatı ile sıkıca bağlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve torbaya birkaç yerinden delik açın. Fırınınızı önceden 200-220 dereceye ayarlayarak ısıtın. Yemeği kızgın fırına vererek tavuk kızarıncaya kadar pişirin. Fırın torbasında tavuk servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }