Fırında beşamel soslu tavuk, misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tavuk yemeğidir. Sürekli aynı tarifleri hazırlamaktan ve yemekten bıktıysanız fırında beşamel soslu tavuk sizin için harika bir alternatif olacak. Büyük küçük herkesin beğeneceği fırında beşamel soslu tavuk pratik hazırlanışı ile de zor anlarınızda kurtarıcınız olacak.
Fırında Beşamel Soslu Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
4 tane tavuk baget
Yarım tavuk göğsü
1 bardağı rendelenmiş kaşar
Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
Beşamel Sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencerede tavuk baget ve tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanan etler ılıdıktan sonra kemiklerinden ayırarak, didikleyin. Didiklediğiniz etleri kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ile tatlandırın.
Beşamel sos için uygun bir tavada tereyağını eritin. Yağ eridikten sona unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar devamlı karıştırın. Kavrulan una 2 su bardağı sütü ekleyerek topaklanmaması için hızlı bir şekilde kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile çırpın. Pürüzsüz bir hal alan sosa karabiber ve tuz ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen sosu ocaktan alarak ılımaya bırakın. Baharat ilave ettiğiniz tavuk etlerini çukur bir karıştırma kabına alarak ılıyan beşamel sosu etlerin üzerine dökün. Sos ile tavukları iyice harmanlayın.
Beşamel sos ile buluşan etleri güveç kaplara eşit olarak yerleştirin. Artan beşamel sosu güveçlere tekrar pay edin ve her güvecin üzerini kaşar rendesi ile kaplayın. Hazırladığınız yemeği 200 derecede ısınmış fırına vererek üzerine serpiştirdiğiniz kaşarlar eriyip, kızarana kadar fırınlayın. Pişen yemeği fırından alarak sıcak olacak şekilde servis yapın.