{ "title": "Fırında Bütün Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-butun-tavuk(1).jpg", "date": "20.01.2024 14:23:50", "author": "Tesmi", "article": [ { "article": "
Fırında bütün tavuk; Türk mutfağında var olan onlarca çeşit tavuk yemeği arasında belki de en özenli ve en özgün şekilde gerçekleştirilen tariftir. Diğer tariflerde tavuğun dilimlenmesi, but, kanat, vs. Durumlarda olmasının aksine; fırında bütün tavuk tarifinde tavuk parçalanmadan bütün olarak kullanılmakta ve servis sonrasında isteğe bağlı olarak bölünmektedir. Ayrıca tavuğun yanında pişirilen sebzeler, aromalar, vs. Tatlar da fırında bütün tavuk tarifine özgünlük katan başlıca etkenlerdir. Özellikle kalabalık akşam yemeklerinde servis yapacak olanlar, birçok misafiri memnun etmek isteyenler için mükemmel bir tariftir. Yazının devamında da bu lezzetli fırında bütün tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin adım adım uygulanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Fırında bütün tavuk için gerekli malzemeler
Fırında bütün tavuk tarifi nasıl yapılır?
" } ] }