{ "title": "Fırında Izgara Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-izgara-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 12:38:37", "author": "Kargın", "article": [ { "article": "
Fırında ızgara tavuk, ızgara yapmak hem meşakkatli hem de itina isteyen bir iştir. Fakat fırınınızın ızgara bölümü var ise gayet temiz ve ızgara tadında bir tavuk yapabilirisiniz. Özellikle habersiz gelen misafirleriniz için mangal tadında bir et hazırlamak isterseniz fırında ızgara tavuk sizin için kaçınmaz bir tarif olacaktır.

Fırında Izgara Tavuk Malzemeleri
Fırında Izgara Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında ızgara tavuk için sıvıyağı derin bir yoğurma kabına alalım ve içerisine bir diş sarımsağı rendeleyip ilave edelim. Tavuk etlerini bir kevgirin içerisine alalım ve yıkayıp sularını süzdürelim. Temizlediğimiz tavuk etlerini karıştırma kabının içerisine ilave edip, üzerine baharatları ekleyelim ve itinalı bir şekilde harmanlayalım. Bir tane fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serelim ve tavuk etlerini de fırının ızgarasına dizelim. Öncelikle fırın tepsisini ızgaran altına gelecek şekilde yerleştirelim ve fırının ayarını 185-190 dereceye ayarlayalım. Birinci rafta fırın tepsisi, ikinci rafta ızgara etler olacak şekilde tavuklarımızı kızarana kadar pişirelim. Tavukların yağları, yağlı kâğıdın üzerine damlayacaktır ve fırınınızın içerisini batırmayacaktır. Üzerleri kızaran etleri ters düz yapalım ve altta kalan kısımlarını da kızartıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }