{ "title": "Fırında Kremalı Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-kremali-tavuk.JPG", "date": "19.01.2024 09:48:25", "author": "Vasıla", "article": [ { "article": "
Fırında kremalı tavuk, zor günler de yapılabilecek en kolay tavuk yemeklerinden bir tanesidir. İftar menüsünde, kalabalık gelecek misafirler için yahut ailenin bir arada olduğu dönemlerde kişilerin çokluğuna göre fırında kremalı tavuk hazırlayıp sevdiklerimizden olumlu tepkiler alabiliriz.

Fırında Kremalı Tavuk Malzemeleri
Fırında Kremalı Patates Nasıl Yapılır?

Fırında kremalı tavuk için aldığımız tavuk pirzolalarını yıkayalım ve kurulayıp bir tabağın içerisine yerleştirelim. Yanmaz bir tava alalım ve içerisine pirzolaları yerleştirip kısık ateşin üzerinde pişirelim. Tavuklar ilk olarak kendi suyunu verip sonrasında ise geri çekecektir. Suyunu çeken tavukları kızarana dek tavada pişirelim ve ardından küçük bir fırın tepsisine tek sıra halinde dizelim.

Patateslerin kabuklarını soyalım ve ince, ince doğrayıp yıkayalım. Yıkadıktan sonra havlu peçete ile kuruladığımız patatesleri de tavukların üzerine dizelim. Patateslerin üzerlerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra hazır sıvı kremayı dökelim ve 190 derecelik fırına yemeğimizi gönderelim.

Fırında kremalı tavuk yemeğimizin patatesleri pişince üzerlerine bir su bardağı kaşar rendesini serpiştirelim ve fırının ayarını kapatıp yemeğimizi fırına gönderelim. Kaşar peynirinin çabuk erime gösteren bir özelliği olduğu için sıcak fırının içerisinde peynirler 5 dakika da eriyecektir. Hazır hale gelen fırında kremalı tavuk yemeğimizi fırından alıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Fırında kremalı tavuk yemeğimiz yaklaşık 4-5 kişiliktir. Eğer misafirleriniz haberli gelecek ise veya kalabalık bir aileye sahip iseniz kişi sayısına göre pirzola ekleyebilir ve malzemelerin adetlerin yükselterek doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz.
" } ] }