{ "title": "Fırında Patatesli Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-patatesli-tavuk(2).jpg", "date": "19.01.2024 01:45:46", "author": "Peride", "article": [ { "article": "
Fırında patatesli tavuk, toplum olarak çok sık yaptığımız bir yemek tarifidir. Özellikle misafirler için yapılan bu yemek kalabalık aileler içinde yapılabilir ve doyurucu özelliği de çok fazladır. Fırında patatesli tavuk, fırın tepsisinde pişebileceği gibi fırın torbasına da yerleştirilip pişirilebilir.

Fırında Patatesli Tavuk Malzemeleri
Fırında Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında patatesli tavuk için öncelikle tavuğu yıkayalım ve bir karıştırma kabının içerisine alarak tuz ile ovuşturalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve elma dilim olacak şekilde doğrayıp yıkayalım. 5 tane arpacık soğanın kabuklarını soyalım ve doğranmış patatesler ile karıştırma kabına alalım. Sivribiberleri ilk önce uzunlamasına olacak şekilde ikiye bölelim ve ardından tohumlarını temizleyip yıkayalım. Domateslerinde kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım ve biberler ile karıştırma kabına alalım. Fırında patatesli tavuk yemeğimizin tüm sebzelerini karıştırma kabına aldıktan sonra baharatlarını da ekleyelim ve parmak uçlarımız ile harcı iyice karıştıralım.

Hazırladığımız malzemeleri yağlanmış bir fırın tepsisinin üzerine boşaltalım ve 185-190 derecelik fırına yemeğimizi gönderelim. Yarım saat kadar tavuğun suyu ile pişen yemeğimizi fırından alalım ve bir bardak su ile açılmış salçayı yemeğimizin üzerine döküp tekrar fırına gönderelim. Üzeri kızarıp istenilen yumuşaklığa gelen fırında patatesli tavuk yemeğimizi sıcak olarak servis yapalım.

Dip Not; Fırında patatesli tavuk hazırlarken mümkün oldukça kişi sayısını göz önünde bulundurun. Çünkü bu yemeğimiz ertesi güne kaldığında veya tekrar ısıtıldığında lezzetini yitirebiliyor. Taze olarak hazırlayıp aynı günde bitirmenizi tavsiye ederiz.
" } ] }