{ "title": "Fırında Pilavlı Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-pilavli-tavuk.jpg", "date": "20.01.2024 15:21:19", "author": "Şenyurt", "article": [ { "article": "
Fırında pilavlı tavuk genelde ana yemek olarak düşünülen ve pirinç pilavının üzerine tavuk eti yerleştirilerek hazırlanılan bir pilav türüdür. Fırında pilavlı tavuk yemeğinin doyurucu özelliği çok fazladır ve yanında bir bardak soğuk ayran ile de rahatlıkla tüketilebilir. Çorba, sulu yemek veya garnitür hiç birine gerek kalmadan sadece fırında tavuklu pilav ile güzel bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz.

Fırında Pilavlı Tavuk Malzemeleri
Fırında Pilavlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Marketten hazır olarak aldığımız 5 tane pirzola tavuğu ilk olarak suyun altında yıkayalım ve bir tencerenin içerisine alalım. Pirzolaların üzerine maydanozu, bir dilim ince olarak kesilmiş limonu, biberiye dallarını ve baharatları ekleyip karıştıralım. Ardından malzemelerin üzerini geçecek kadar da sıcak su ilavesi yapalım ve ocağın altını orta harlı şekilde açalım. Havucu iri olacak şekilde doğrayalım ve tencerenin içerisine alıp pişmeye bırakalım.

Pirinci sıcak su dolu bir kabın içerisine boşaltıp üzerine tuz serpiştirelim ve bu şekilde yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından pirinçlerin suyunu süzelim ve bir tencereye yağ ilavesi yapıp ısıtalım. Suyu süzülen pirinçleri yağın içerisine alalım kavuralım. İyice kavurduğumuz pirinçleri yuvarlak bir cam tepsinin içerisine döküp yayalım. Pirinçlerin üzerine de haşlanmış olan pirzolaları dikkatli bir şekilde yerleştirelim. 2 tane yeşil biberi ortadan ikiye kesip içerisinde bulunan tohumları temizleyelim ve tavukların yanlarına dizelim. Minik domatesleri de ortadan ikiye bölüp tepsiye alalım ve Pirinçlerin üzerine haşlanmış tavuk suyundan bir buçuk su bardağı kadar ilave edelim ve 200 derecelik fırına pilavlı tavuğu gönderip pişmeye bırakalım. Pilav suyunu çekince fırının kapağını açıp yemeğimizi alalım ve sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }