{ "title": "Fırında Sebzeli Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-sebzeli-tavuk(1).JPG", "date": "19.01.2024 04:17:52", "author": "Nursal", "article": [ { "article": "
Fırında sebzeli tavuk, lezzeti damaktan hiç çıkmayacak nitelikte ama yapımı da bir o kadar kolay olan yemeğimizi ister kendimiz için ister de konuklarımız için hazırlayıp pozitif yorumlar alabiliriz. Şunu da unutmamak gerekirse sağlıklı bir beden için ilk önce sağlıklı beslenmek gerekir. Bunun için tavuk etinin sağlık açısından faydaları her ne kadar bilindik olsa da pişirilme tekniği de etin vitamin ve minerallerinin korunması açısından önemlidir. Fırında sebzeli tavuk hem pişirilme aşamasındaki sağlık hem de sebzeler ile etin harika uyumu ortaya enfes bir tarif çıkarmış ve bize de bu tarifi sevdiklerimiz ile paylaşmak kalıyor.

Fırında Sebzeli Tavuk Malzemeleri
Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında sebzeli tavuk yemeğimiz için parçalatarak altığımız tavuğu geniş bir kabın içerisine alalım ve üzerine birkaç damla limon suyu ilavesi yapıp ovalım. Ovduğumuz tavuğu 5 dakika kadar sonra suyun altına alalım güzel bir şekilde yıkayalım. Temizlediğimiz tavuğumuzu bir karıştırma kabının içerisine dahil edelim ve tavuğun üzerine tuz ile baharatları ekleyip parmak uçlarımız ile karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkadıktan sonra iri, iri doğrayıp tavukların üzerine alalım.

Yeşil ve kırmızı biberleri ilk önce ortadan ikiye keselim ve ardından içerisinde bulunan çekirdekleri çıkartıp yıkayalım. Temizlediğimiz biberleri iri olacak şekilde sadece ortadan ikiye keselim ve patateslerin yanına alalım. Bir su bardağı kadar doğranıp yıkanmış mantarları da diğer malzemelerin bulunduğu kaba aktaralım. Havuçların dış kısımlarını bir soyacak ile sürtelim ve yuvarlak, yuvarlak doğrayıp kabukları soyulmuş sarımsaklar ile kabımızın içerisine alalım. Bezelye hariç bütün malzemelerin yer aldığı harcımızı bir güzel karıştıralım ve yağlanmış fırın tepsisinin içerisine dökelim. 185 dereceye ayarladığımız fırınımıza hazırladığımız sebzeli tavuğumuzu gönderelim ve yarım saat kadar fırının kapağını açmadan pişirelim. Küçük bir kâse alalım ve içerisine salçalar ile bir su bardağı kadar su ilavesi yapıp karıştıralım. Hazırladığımız salçalı sosu fırında pişen yemeğimizin üzerine dökelim ve fırında sebzeli tavuğumuzu tekrardan fırına gönderip kaldığı yerden pişmeye bırakalım.

Sürenin ardından üzerleri kızarmış olan yemeğimizi fırından alalım ve haşlanmış bezelyeleri fırında sebzeli tavuğun üzerine serpiştirip sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }