{ "title": "Fırında Tavuk Baget", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-tavuk-baget.JPG", "date": "20.01.2024 08:04:10", "author": "Çaka Bey", "article": [ { "article": "
Fırında tavuk baget, tavuk ile hazırlanan yemek seçeneği oldukça fazla olduğu gibi, pratik bir şekilde de hazırlandığı için fazlaca tercih edilen bir et türüdür. Fırında tavuk baget çarçabuk hazırlayıp, sofralarınıza getirebileceğiniz bir yemek türüdür. Yeni yemek yapmayı öğrenen biri bile fırında tavuk baget ile harikalar yaratabilir.

Fırında Tavuk Baget İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk baget için ilk olarak yemeğin sosunu hazırlayalım. Geniş bir kabın içine sarımsakları rendeledikten sonra, sıvı yağ, yoğurt, tuz, salça, kırmızı pul biber, kekik, karabiberi ekleyip homojen bir şekilde karıştıralım. Bagetleri bol su ile yıkadıktan sonra tavuk bagetleri sosun içine atıp iyice harmanlayalım. Sos kabını streç film ile kapatarak birkaç saat buzdolabında bekletelim.

Birkaç saat sonunda soslanan tavuk bagetleri fırın kabına dizelim. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde doğrayıp, bir kabın içinde sıvı yağ ile harmanlayalım ve tepsideki tavuk bagetlerin arasına sıralayalım. Üzerine 1 su bardağından daha az sıcak su gezdirip, fırın kabını alüminyum folyo ile kapatalım. Fırını 180-200 derecede ısıtarak yemeği fırına verelim. Yaklaşık 35-40 dakika piştikten sonra folyoyu alıp, tavuk ve patatesler iyice kızarana kadar fırınlayalım. Fırında tavuk baget servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }