{ "title": "Fırında Tavuk Kanat", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-tavuk-kanat(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:55:52", "author": "Hafi", "article": [ { "article": "
Fırında tavuk kanat, yemek yapmak için fazla vakti olmayanlar, çalışan bayanlar ve öğrenciler için pratik bir yemek tarifidir. Pratik olduğu kadar çıtır çıtır lezzeti damaklarda harika bir tat bırakacak bir yemek tarifidir. Yanında isteğe bağlı olarak patates kızartması ya da pilav ile muhteşem bir ziyafet şölenine imza atmak için fırında tavuk kanat deneyebilirsiniz. Çarçabuk aperatif bir menü hazırlamanız gerekiyorsa ve ana yemek için ne yapacağınıza karar verememişseniz işte size süper bir ana yemek tarifi.

Fırında Kanat İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Kanat Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk kanat yemeğine ilk olarak patateslerin kabuklarını soyarak başlayın. Soyduğunuz patatesleri yıkadıktan sonra armut dilimi şeklinde doğrayın. Ardından tavukları çeşme altında birkaç el yıkayarak, süzdürün. Çukur bir kabın içine doğradığınız patatesleri ve suyu süzülen tavukları alın. Üzerine, damak tadınıza göre kırmızı toz biber, karabiber, tuz, köri, kekik, tuz ilave edin. Son olarak 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip tüm malzemeyi homojen bir şekilde harmanlayın.

Harmanladığınız malzemeleri uygun bir fırın kabına dökerek yayın. Kuru soğanın kabuklarını doğrayarak halka şeklinde doğrayın, sarımsakları soyduktan sonra tüm olarak doğradığınız soğanlarla beraber malzemelerin üzerine serpiştin. Sivri biberleri yıkayarak çekirdeklerini temizleyin ve 2-3 parçaya bölerek soğanların üzerine döşeyin.

1 kahve kaşığı domates salçasını 1 su bardağı sıcak su ile iyice özeyin. Salçalı suyu malzemelerin üzerinden gezdirerek dökün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Yemeği sıcak fırına verin ve tavuk kanatları ve patatesler kızarıncaya kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık 30-35 dakika kadardır. Tavuk ve patatesler istediğiniz şekilde kızardıktan sonra yemeği fırından alarak sıcak sıcak servise yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }