{ "title": "Fırında Tavuk Kızartması", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-tavuk-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:32:17", "author": "Ünsev", "article": [ { "article": "
Fırında tavuk kızartması hem hafif hem de besleyici özelliği fazla olan bir tavuk yemeğidir. Günün her vaktinde afiyetle tüketeceğiniz fırında tavuk kızartması çıtır, çıtır patates kızartması veya tel, tel dökülen pirinç pilavı ile günün kurtarıcısı olabilir.

Fırında Tavuk kızartması Malzemeleri
Fırında Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak fırında tavuk kızartması için tüm tavuğu yıkayalım ve uygun büyüklükteki bir tencerenin içerisine alalım. Tavuğun üzerine su ilavesi yapalım ve yarım saat kadar haşlayalım. Tavuğun tam olarak haşlanmasına gerek yok. Fırında da pişeceği için biraz diri kalmasında fayda var. Pişirdiğimiz tavuğu suyun içerisinden alalım ve bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim.

Yoğurdu, sıvıyağı, tuzu ve baharatı bir karıştırma kasesinin içerisine alıp karıştıralım ve tüm tavuğun her tarafına sürelim. Hazırladığımız tavuğu 185 derecelik fırına gönderelim ve her tarafı kızarana dek pişirelim. Fırında nar gibi kızaran tavuğumuzu servis tabağına alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Arzu ederseniz fırında tavuk kızartması hazırlarken baget veya kanatta kullanabilirsiniz. Yalnız tavuğun bu kısımları küçük parçalardan oluştuğu için önceden haşlamaya gerek yok.
" } ] }