{ "title": "Fırında Tavuk Pirzola", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-tavuk-pirzola(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:12:48", "author": "Vargın", "article": [ { "article": "
Fırında tavuk pirzola, zamanı kıymetli olanlar için pratik olduğu kadar da lezzetli bir tavuk yemeğidir. Zahmetsiz bir şekilde hazırlayarak fırında tavuk pirzola ile sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz. Görüntü ve sunum ile de harika bir seçenek olan fırında tavuk pirzola nasıl hazırlanıyor, hangi malzemeler kullanılıyor? Yemek tarifimize geçmeden önce tavuğun kısaca faydalarını özetleyelim.

Tavuk Etinin Faydaları Nelerdir?
Tavuk Etini Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Fırında Tavuk Pirzola İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Tavuk Kanat Nasıl Yapılır?

Yemeğimizin yapmaya tavuk pirzolaların derilerini sıyırmadan iyice yıkayarak başlayalım. Bol suda yıkadığımız pirzolaları süzülmeleri için süzgece alalım. Yemeğin sosu için, çukur bir kabın içine yarım çay bardağı sıvı yağ, pul biber, kekik, karabiber ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyerek iyice karıştıralım. Ardından, hazırladığımız sosun içine suyu süzülen tavukları atarak homojen bir şekilde karıştıralım. Kabın ağzını streç film ile sıkıca kapattıktan sonra buzdolabına alarak birkaç saat bekletelim. Buzdolabında yeteri kadar bekleyen pirzolaları dolaptan alarak fırın kabına sıralayalım.

2 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra çukur bir kaba rendeleyelim. Üzerine sarımsakları soyarak rendeden geçirelim. Arzuya göre baharat ve tuz ekledikten sonra iyice karıştıralım. Karışımı fırın kabına sıraladığımız tavuk pirzolaların üzerine eşit şekilde dökelim.

Hazır hale gelen yemeğimizi 200 derecede ısıttığımız fırına vererek 45 dakika kadar pirzolalar kızarana dek pişirelim. Tavuklar kızardığında fırında tavuk pirzola servis için hazır olacaktır. Sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }