Fırında tavuk yemekleri Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan lezzetli yemek çeşitleridir. Tavuğun etinden yapılan yemekler fırında pişirildiğinde daha lezzetli ve tat bırakan yemekler ortaya çıkar. Fırında her türlü tavuk yemeği yapılabildiği için değişik sebzelerle tavuğu süsleyebilir ve farklı damak tatları elde edebilirsiniz.
Fırında Patatesli Tavuk Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
2 adet orta boy patates
4 adet baget
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Fırında Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?
2 adet orta boy patatesi bıçak ile soyup bol suyla yıkadıktan sonra halka şeklinde kesin ve geniş bir kaba koyun.
3 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve karışım kabına ilave edin.
4 adet bagetleri de karışım kabına koyun.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biberi de karışım kabına koyun ve elinizle karıştırarak harmanlayın.
Derin dikdörtgen bir borcama önce patatesleri dizin, üstüne 4 adet bageti eşit bir şekilde koyun.
2 adet orta boy domatesi ve 1 adet orta boy soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayarak bagetlerin üzerine eşit şekilde dizin.
1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı suya ilave edip karıştırdıktan sonra borcamın üzerinde eşit bir şekilde dökün.
Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin.
Fırın ısındıktan sonra borcamı fırına koyun ve yaklaşık olarak 40 dakika pişirin.
Fırında patatesli tavuk yemeği piştikten sonra 2 adet yeşil biber ve 1 adet sivri biberi doğrayarak fırından çıkarmadan önce borcamın üzerine ilave edin ve 5 dakika daha fırında kaldıktan sonra fırından çıkarın.
Fırında patatesli tavuk yemeği hazır. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk Güveç Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
2 adet patlıcan
500 gram tavuk parçaları
3 adet orta boy patates
250 gram taze fasulye
2 adet orta boy soğan
5 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
Fırında Sebzeli Tavuk Güveç Yemeği Nasıl Yapılır?
500 gram tavuk parçalarını kuşbaşı şeklinde doğrayın ve güvecin içine dökerek orta ateşte 10 dakika pişirin.
2 adet orta boy soğanın kabuklarını soyun ve dört eş parçaya ayırarak güvecin içine koyarak karıştırmaya devam edin.
250 gram taze fasulyeyi ayıkladıktan sonra bol suyla yıkayın ve güvecin içine ilave ederek karıştırın.
3 adet orta boy patatesin kabuklarını soyun ve bol suyla yıkadıktan sonra dört eş parçaya ayırın ve güvecin içine ilave ederek karıştırmaya devam edin.
2 adet patlıcanın kabuklarını soyun ve bol suyla yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayarak güvece ilave edin.
3 adet orta boy domatesin de kabuklarını soyun ve küçük küçük doğradıktan sonra güvece ilave ederek 10 dakika karıştırın.
4 adet yeşil biberi yemeklik doğrayın ve güvece ilave ederek 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
Derin bir kaba 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kaşık yardımıyla karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz sosu güvecin üzerine ilave edin.
2 yemek kaşığı tereyağı parçalara ayırın ve küçük dilimler halinde güvecin üzerine koyun ve alüminyum folyo ile yaklaşık olarak 15 dakika pişirin.
Fırının ayarını 220 dereceye getirin ve 10 dakika ısındıktan sonra güveci ocaktan alarak fırına koyun.
Fırında 40 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın.
Fırında sebzeli tavuk güveç yemeği hazır. Sıcak servis edin.