{ "title": "Fırında Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-tavuk(2).jpg", "date": "18.01.2024 23:26:17", "author": "Selam", "article": [ { "article": "
Fırında tavuk; patates ve tavuk tatlarının bir arada bulunduğu birçok tarif arasında belki de en çok tercih edilenlerden biridir. İtiraf etmek gerekirse; fırında tavuk tarifini hakkını vererek hazırlamak biraz mutfak becerisi ve ustalık gerektirir. Fakat bu zahmetine rağmen fırında tavuk; özellikle ev hanımlarının akşam yemeği tercihleri arasındaki yerini uzun yıllardan beri korumaya devam etmektedir. Yemek konusunda tecrübeli ev hanımları dışında; ilk defa deneyeceklerin de önemli ölçüde başaracağı ve karşılığını fazlasıyla alacağı bir tariftir. Yazının devamında da ilk defa deneyecekler için fırında tavuk tarifinin adım adım uygulanışı ve gerekli malzemeler ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

Fırında tavuk için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıda verilen malzemeler, 3-5 kişilik standart sayıda servis için uygundur. Daha yüksek sayıda servis yapacak olanların, malzeme miktarlarını kişi sayısıyla orantılı olarak ayarlamaları gereklidir. Beş kişiden yukarı servisler için yukarıdaki miktarlar yeterli olmayabilir.

Fırında tavuk tarifinin uygulanışı

Afiyet olsun.
" } ] }