{ "title": "Fırında Tavuklu Patates", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/firinda-tavuklu-patates.jpg", "date": "19.01.2024 14:58:37", "author": "Müeyyed", "article": [ { "article": "
Fırında tavuklu patates, onlarca çeşidi hazırlanarak sofralarımızın vaz geçilemeyenleri arasında yer alan tavuğu oldukça leziz ve harika bir lezzete dönüştürmek için fırında hazırlayalım. Tavuğa en çok yakışan sebzelerden biri herkesin tahmin edebileceği gibi patatestir. Tavuk ile patatesin muhteşem uyumu ile ortaya çıkan bu yemek emin olun ki herkes tarafından çok beğenilecek.

Fırında tavuklu patates yemeğini oldukça kolay bir şekilde, vakit harcamadan hazırlayarak ailece mükemmel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ayrıca çat kapı gelen misafirleriniz içinde kısa sürede mükemmel ve leziz bir sofra hazırlamak istiyorsanız fırında tavuklu patates yemeğini mutlaka deneyeceğinizi umuyoruz.

Fırında hazırlanan yemekler hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olarak sofralarımıza gelmektedir. Çünkü fırınlama yöntemi ile pişen yemekler Uzman kişiler tarafından da tavsiye edilen pişirme tekniklerindendir.

Fırında Tavuklu Patates İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Tavuklu patates Nasıl Yapılır?

Fırında tavuklu patates hazırlığımıza ilk olarak 1 adet bütün tavuğu iyice yıkadıktan sonra iri iri parçalara ayırarak başlayalım. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım. Tavuğa uygun şekilde iri iri doğrayalım. Dilerseniz armut dilimi şeklinde doğrayabilirsiniz. Küçük bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ekledikten sonra ocağa alarak ısıtalım ve üzerine 1 adet kuru soğan ve 3-4 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince kıyarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan soğan ve sarımsakların üzerine 3 yemek kaşığı sirke, 3 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı kekik, 3 adet defneyaprağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ilave edelim. Son olarak 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştıralım ve tüm malzemeyi 5-6 dakika kadar kaynamaya bırakalım.

Önceden iri parçalara ayırdığımız tavukları ve patatesleri uygun bir kabın içinde iyice harmanlayalım. Harmanladığımız tavuk eti ve patatesleri fırın kabına döşeyelim ve kaynattığımız karışımı tepsideki tavuk etlerinin ve patateslerin üzerine gezdirerek dökelim. Ardından tepsimizin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve fırınımızı 200 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım. 200 derecede ısıttığımız fırına hazırladığımız yemeği vererek ara sıra kontrol edip 60- 65 dakika kadar pişirelim. Bu sürenin sonunda tepsiyi fırından alalım ve üzerindeki folyoyu çıkartalım. Folyoyu tepsiden aldıktan sonra tepsiyi tekrar fırının üst katına vererek 10 dakika tavuk etleri ve patatesler iyice kızarana kadar pişirelim. Tavuk etleri ve patatesler kızardıktan sonra yemeği fırından alarak sıcak ve arzuya göre pilav ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }