{ "title": "Galeta Unlu Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/galeta-unlu-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 02:36:40", "author": "Demirhan", "article": [ { "article": "
Galeta unlu tavuk farklı lezzetlerden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir lezzettedir. Dışının çıtır olması ve kızartılmasına rağmen fazla yağ çekmemesi kilo kontrolü yapan kişiler için kaçınılmaz olacaktır. Galeta unlu tavuk hazırlayarak akşam gelen misafirlerinize güzel bir sofra kurabilirsiniz. Yanında pilav hariç hiçbir yemeğe kalmadan hoş bir ziyafet sofrası hazırlayıp sevdiklerinizle keyifle dakikalar geçirebilirsiniz.

Galeta Unlu Tavuk Malzemeleri
Galeta Unlu Tavuk Nasıl Yapılır?

Galeta unlu tavuk için evvela bagetleri limonlu su ile ovuşturup 10 dakika kadar bu şekilde bekletelim. Verilen sürenin ardından bekleyen tavukları suyun altında yıkayalım ve uygun büyüklükte bir tencereye alıp üzerine su ilavesi yapalım. Yumuşayana kadar haşladığımız bagetleri suyun içerisinden alıp bir tabağın üzerine dizelim. Bir tane yumurtayı bir kâsenin içerisine alalım ve üzerine tuz serpiştirip çatal ile çırpalım. Başka bir tabak alıp içerisine galeta ununu boşaltalım ve haşladığımız bagetlerden bir tanesini önce çırpılmış yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp fazla bekletmeden kızgın yağın içerisinde kızartalım. Diğer kalan bagetleri de aynı şekilde yumurtaya ve galeta ununa batırıp her tarafları nar gibi olana dek kızartalım ve hazır olan yemeğimizi bekletmeden sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Arzu ederseniz bagetleri haşlamadan galeta ununa bulayıp fırında da pişirebilirsiniz. Ancak bagetler haşlanınca içleri daha yumuşak oluyor ve dış kısmı da daha çıtır.
" } ] }