{ "title": "Galeta Unlu Tavuklu Börek", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/galeta-unlu-tavuklu-borek.JPG", "date": "19.01.2024 04:13:41", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Tavuklu Börek, Yapımı son derece kolay ve misafirlerinize hem sunumu güzel hem de leziz olan bu böreği severek sunacağının enfes bir börek çeşididir. Galeta Unlu Tavuklu Börek tarifimi ilk günümde misafirlerime ikram ettim. Soframı gerek görüntüsü ile gerek ise lezzeti ile süsleyen bu tarife eminim sizlerde bayılacaksınız. Yoksa siz hala bu tarifi denemediniz mi? Sofraların yıldızı olan bu böreği kesinlikle diğer börekler ile karıştırmayın. Böreğe farklı bir bakış açısı kazandıran galeta ununun çıtır olmasıyla ağızda dağılan bu böreği sizde tadınca inanamayacaksınız. Çocuklarında severek tükettiği bu böreği ister beş çayına gelen misafirlerinize ister çocuklarınızın beslenmesine isterseniz de benim gibi gün yemeklerinde hazırlayın. Mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız:)

Galeta Unlu Tavuklu Börek Malzemeleri
İç Malzemesi için
Üzeri için
Galeta Unlu Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir adet tavuk göğsünün haşlamak için düdüklüye ya da tencereye koyup, üzerine su ekleyip ocağın üzerine koyun. Kaynayana kadar ocağın altını yüksek ateşte açın. Kaynadıktan sonra pişip pişmediğini kontrol edin. Tavuk pişince didikleyip bir kâseye boşaltın. Daha sonra iç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Kuru soğanı ince küp doğrayıp bir tavaya dökün üzerine yağ gezdirdikten sonra hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra üzerine didiklediğiniz tavukları döküp karıştırın. Daha sonra üzerine bir kâse garnitürü temiz süzüp yıkadıktan sonra içine aktarın daha sonra isteğe bağlı baharat ve tuzu ekleyip harmanlayın. Baharat olarak karabiber ve pul biber yakışır. Daha sonra yufkaların tezgâhın üzerine alarak üçgen şeklinde isteğe bağlı büyüklükte kesin. Daha sonra sigara böreği sarar gibi börekleri sarın. Daha sonra börekleri önce suya daha sonra galeta ununa batırın her tarafını galeta ununa bulayın. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt serili fırın tepsisine börekleri belli aralıklarla dizin. Ben börekler için fırın tepsisine yağlı kâğıt sermeyi tercih ediyorum. Daha pratik yapışmadan çıkmasını sağlıyor. Daha sonra 180 derecelik bir fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }