Garnitürlü tavuk, öncelikle şunu söylemek gerekir ki! Mutlaka herkesin evine hiç ummadıkları anda aniden misafirler gelebiliyor. İşte böyle zamanlarda da mutfaktan sorumlu ev hanımı gergin, sıkıntılı ve düşünceli oluyor. Garnitürlü tavuk ile artık sıkıntı çekmenize gerek kalmayacak. Ancak bunun için buzluğunuzda her daim bir tane tavukgöğsü ve bir kutu hazır garnitür bulundurmanız gerekir. Zaten bu malzemelerin bulunmasının ardından gerisi sizin için çok kolay bir şekilde devam edecektir. Size tarif edeceğimiz garnitürlü tavuk ile sevdiklerinize güzel bir yemek hazırlayıp aceleci geçen akşamınızı bir şölene çevirebilirsiniz.
Garnitürlü Tavuk Malzemeleri
1 tane tüm kemiksiz tavuk göğsü
1 kutu karışık garnitür (Bezelye, havuç ve patatesli)
1 tane büyük boy kuru soğan
3 tane olgun domates
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 şeker kaşığı karabiber
1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Arzuya göre bir fiske kekik
Garnitürlü Tavuk Nasıl Yapılır?
Garnitürlü tavuk için ilk önce kemiksiz olarak temin ettiğimiz tavuk göğsünü suyun altında yıkayalım ve kare şeklinde doğrayıp bir kevgirin içerisine boşaltalım. Uygun büyüklükte, çift tabanlı ve yayvan bir yemek tenceremizin içerisine sıvıyağ ile tereyağı ilave edip ocağın üzerine alalım. Yağlar ısınınca doğradığımız tavuk etlerini yağın içerisine alıp karıştırarak pişirelim. Tavuklar arkalı önlü olacak şekilde kızardıktan sonra bir tane iri soğanı yemeklik şeklinde doğrayıp tencereye aktaralım ve kavurma işlemine bir süre daha devam edelim.
Soğanların diriliği çıkınca tencereye salçayı, rendelenmiş domatesi, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım ve bu şekilde 4-5 dakika kadar soteleyelim. Baharatlar ve diğer malzemeler ile özleşen tavuğumuzun içerisine bir kutu garnitürü yıkayıp ilave edelim ve 2-3 dakika kadar pişirelim. Verilen süre içerisinde pişmiş olan yemeğimizi servis tabaklarına alalım ve arzuya göre sıcak ya da ılık olarak servis yapalım.