{ "title": "Güveçte Tavuk Sote", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/guvecte-tavuk-sote.jpg", "date": "21.01.2024 07:40:06", "author": "Merter", "article": [ { "article": "
Güveçte tavuk sote, kendine has kokusu ve aroması ile çok sevilen bir tariftir. Özellikle güveci ocağın üzerine aldığımız ve altını açtığımız andan itibaren ortaya çıkan koku tıpkı bir köy havası vermektedir. Eğer ki sizde güzel bir tavuk sote hazırlayıp sevdiklerinizden tam not almak istiyor iseniz mutlaka tavuk sote yaparken, güveç kullanmanızı tavsiye ederiz. Şimdi gelelim güveçte tavuk sote için gerekli olan malzemelere ve yapılışındaki ince ayrıntılara.

Güveçte Tavuk Sote Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle güveci ocağın üzerine alalım ve içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısınması için bırakalım. Güveçlerin iç kısmı geç ısınır ve geç soğur. Bu yüzden Minimum 10 dakika kadar güveci ocağın üzerindeki ateşte bekletelim ve güveç ısınma aşamasına geçene dek biz de iç malzemeleri hazırlamaya geçelim. Mantarların sap kısımlarını gövdelerinden ayıralım ve şapka olan yerlerini dörde bölüp yıkayalım. Yeşil biberleri de ortadan ikiye keselim ve içlerinde bulunan tohumları temizleyip yıkayalım. Yıkadığımız biberleri 3-4 parçaya bölüp hazır hale getirelim. Patatesin kabuğunu soyup mantarların büyüklüğünde olacak şekilde doğrayalım ve kuşbaşı doğranıp yıkanmış olan tavuğu güvecin içerisine alıp soteleme işlemine ağırdan, ağırdan başlayalım. Tavuklar rengini değiştirince güvecin içerisine yemeklik doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsakları ve biraz iri kıyılmış biberleri ilave edip karıştıralım. Soğanların diriliği çıkınca güvecin içerisine baharatları, mantarları, patatesleri ve salçaları ekleyip karıştıralım.

Defneyaprağını soteleme işlemi gören malzemelerin üzerine serpiştirelim ve tencerenin kapağını kapatıp yemeğin sulanmasını sağlayalım. Mantarlar ve tavuklar bu aşamada içerisinde bulunan faydalı suyu salacaktır ve ardından da geri çekerek lezzetlenecektir. Hazırladığımız güveç soteyi 200 derecelik fırına gönderelim ve 40 dakika kadar tavuk etleri ile mantarlar yumuşayana dek pişirelim. İstenilen yumuşaklığa gelen güveç soteyi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }