{ "title": "Güveçte Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/guvecte-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 03:07:52", "author": "Atasan", "article": [ { "article": "
Güveçte tavuk, bugün sizler ile paylaşacağımız tarifimiz güveçte kendi buharı ile pişmiş, vitamin bakımından zengin ve lezzeti bol bir yemek tarifidir. Sizde böyle muhteşem bir yemek ile lezzeti ve sağlığı sofralarınızda bulundurmak istiyor, sevdiklerinize muhteşem bir lezzet tattırmak istiyorsanız güveçte tavuk tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz tek bir güveçte, dilerseniz kişi sayısına göre güveç kullanarak yemeği hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınıza sebze yediremiyorsanız sebzeleri güveçte tavuk ile buluşturarak en değerli varlıklarınız olan çocuklarınıza kolaylıkla yedirebilirsiniz. Güveçte tavuk yemeğinde farklı sebzeler kullanacağınız için çocuklarınız birçok sebzenin faydasından aynı anda yaralanacaktır. Dilerseniz şimdi güveçte tavuk nasıl yapılıyor, hep beraber tarifimize geçelim.

Güveçte Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Güveçte Tavuk Nasıl Yapılır?

Güveçte tavuk yemeği için ilk olarak kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk etlerini bol su ile yıkayıp süzdürdükten sonra güvecin tabanına yerleştirin. Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Arpacık soğanların kabuklarını soyarak tavuk etlerinin üzerine dizin. Ardından taze fasulyeyi yıkayarak kılçıklarını temizleyin ve 3-4 parçaya bölerek arpacık soğanların üzerine yerleştirin. Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra dörde bölerek fasulyenin üzerine sıralayın. Patlıcanları çizgi kalacak şekilde soyduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde doğrayıp patateslerin üzerine dizin. Sarımsakları soyup doğramadan malzemelerin üzerine yerleştirin. Sivribiberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayıp sivribiberler ile güvece dahil edin.

Çukur bir kabın içine domates salçasını 2 su bardağı kadar sıcak su ile özeyin. İçine kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu güveçteki malzemelerin üzerinden dökün. Tereyağını fındık büyüklüğünde keserek ara ara güvecin üzerine dizin. Eğer güvecin kapağı varsa kapağı ile kapağı yoksa alüminyum folyo ile ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Güveci kısık ocağa alarak pişmeye bırakın. Eğer hararetli ocakta pişirirseniz yemek dibine tutabilir.

Güveç ocakta yarım saat kadar piştikten sonra fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Güveci ocaktan alarak ısınan fırına verin. Güveci fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Yemeğin pişme süresi farklılık gösterebilir. Güveçte bulunan sebzelerin yumuşama derecesine göre pişme süresini kısaltabilir ya da uzatabilirsiniz. Yemeğin pişmesine 10 dakika kala yemeği fırından alın. Güvecin üzerindeki kapağı alarak kaşar rendesi serpiştirin. Tekrar güveci fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlayın. Kendi buharı ile yavaş yavaş pişen güveçte tavuk yemeği artık servis için hazır. Yanında muhteşem bir mevsim salata ve tane tane dökülen bir pirinç pilavı eşliğinde servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }