Hardallı tavuk, Öncelikle tavuk eti artık her evde sürekli olmasa da diğer et türlerine bakarak en sık pişirileni ve dondurucumuzun olmazsa olmazıdır. Her ev hamını bilir ki aniden gelen konuklar için en pratik yemek tarifleri tavuk etinden çıkar. Mikrodalga da bir dakika içerisinde buzunu çözülen tavuk etinden evin sultanları, tavuk sote, beşamel soslu tavuk, fırında kaşarlı tavuk, nugget, şinitzel, soya soslu tavuk ve de hardallı tavuk içlerinden birini veya birkaçını hazırlayıp konuklara gönül rahatlığı ile güzel yemekler sunar.
Hardallı Tavuk Malzemeleri
6-7 tane tavuk baget
1,5 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme çam balı
1 fiske tuz
1 çay kaşığı kekik
Bagetleri Önden Pişirmek için
1,5 litre su
1 şeker kaşığı tuz
Birkaç damla limon suyu
1 tane defne yaprağı
Hardallı Tavuk Nasıl Yapılır?
Hardallı tavuk yemeğimizin hazırlanışına öncelikle bagetleri yıkadıktan sonra uygun büyüklükte bir tencereye alarak başlayalım. Tencerenin içerisine tuz, limon suyu, defne yaprağı ve 1,5 litre su ilavesi yaparak 30 dakika kadar pişmeye bırakalım. Ayrı bir kabın içerisine soya sosunu, kekiği, balı ve hardalı alıp güzel bir şekilde karıştıralım. Yeteri sürede pişirdiğimiz tavukların her tarafını hazırladığımız sosa batıralım ve bir fırın tepsisinin içerisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 185-190 derecelik fırında hardallı bagetlerin her tarafını kızarana dek pişirelim ve kızaran bagetleri sıcak olarak servis yapalım.