{ "title": "Havuçlu Tavuk Çorbası", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/havuclu-tavuk-corbasi.JPG", "date": "21.01.2024 05:28:14", "author": "Kanver", "article": [ { "article": "
Havuçlu tavuk çorbası, faydalı olmasının yanında oldukça da lezzetli bir çorba tarifidir. Havuçlu çorba tarifini iftar veya misafir sofraları için hazırlayıp faydasından yararlanabilirsiniz. Öncelikle havuç, başlı başına şifa saçan ve inanılmaz faydaları olan bir sebzedir. Tavuk ise sağlık için ihtiyaç duyulan tüm mineral ve vitaminleri içerisinde barındıran bir et türüdür. Arzu ederseniz havuçlu tavuk çorbasının hazırlık aşamasına geçmeden önce size biraz bu faydalı çorba hakkında bilgiler sunalım.

Havuçlu Tavuk Çorbasının Faydaları Nelerdir?
Havuçlu Tavuk Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Havuçlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçlu tavuk çorbamızın hazırlanışına öncelikle tavuk butlarını haşlayarak başlayalım. Bunun için iki tane yıkanmış tavuk budunu çorba tenceresinin içerisine alalım ve üzerine 5 su bardağı su ilavesi yapıp pişmeye bırakalım. Yeteri yumuşaklığa gelen tavuk butlarını tencereden alalım ve didikleyip tekrar tencerenin içerisine aktaralım. Ardından 2 tane havucun dış kısmını sürtüp temizleyelim ve temizledikten sonra rende ile rendeleyip bir tavanın içerisinde sıvıyağ ile öldürelim. Havuçlar yumuşayınca ayrı bir tencereye alalım ve üzerine bir su bardağı normal su ilavesi yapıp blenderden geçirip püre kıvamına getirelim ve çorba tenceresinin içerisine aktaralım. Arzu ederseniz sadece rendelenmiş şekilde de çorbaya ilave edebilirsiniz.

Tavuk etleri ile buluşan havuç püresini bir güzel karıştıralım ve çorbanın kıvamını getirelim. Akabinde unu, tuzu, yoğurdu, yumurta sarısını karabiberi ve yumuşak tereyağını bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştıralım. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar terbiyenin içerisine alalım ve çırpıp kaynamakta olan çorbanın içerisine dökelim. Bu aşamada çorbayı birkaç dakika sürekli karıştırarak kısık ateşin üzerinde 3-4 dakika kadar pişirelim. Sürenin ardından çorba kaselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }