{ "title": "Kaşarlı Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/kasarli-tavuk-sarma.jpg", "date": "21.01.2024 16:03:24", "author": "Ömer", "article": [ { "article": "
Kaşarlı tavuk sarma, özel davet sofralarının aranan yemeklerinden biri olan tavuk sarma, özellikle de kaşarlı olunca daha bir lezzetli oluyor. Eğer daha önce kaşarlı tavuk sarmayı denememiş iseniz size önereceğimiz tarif ile rahatlıkla hiç de zorlanmadan hazırlayabilirsiniz. Maliyeti az ama lezzeti bol tavuk sarma, tavuk göğsü kuru oluyor diye tercih etmeyen kişileri utandıracak nitelikte.

Kaşarlı Tavuk Sarma Malzemeleri
Kaşarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Kaşarlı tavuk sarma için kasaptan aldığımız inceltilmiş tavukgöğüsleri güzel bir şekilde yıkayalım ve peçete ile kurulayıp üzerlerine karabiber ile tuz serpiştirelim. Baharat ile tatlandırdığımız tavuk göğüslerinden bir tanesini düz bir servis tabağının üzerine alalım ve içerisine bir tane kaşar, bir tane de jambon yerleştirip rulo şeklinde saralım.

Diğer kalan tavuk göğüslerinde aynı işlemi uygulayalım ve kenarlarına kürdan takarak açılmasını önleyelim. Bütün tavuk göğüslerini sardıktan sonra önce una batıralım. Unun ardından çırpılmış yumurtaya ve akabinde galeta ununa bulayalım. Galeta ununa buladığımız kaşarlı tavuk sarmalarını kızgın yağın içerisine alıp arkalı önlü kızartalım. Eğer yağlı besinlerden kaçınıyor iseniz hazırladığımız kaşarlı tavuk sarmaları bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim ve 180 derecelik fırına pişmeye gönderelim. Fırında nar gibi kızaran yemeğimizi fırından alıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }