Körili mantarlı tavuk, tavuk etini ve tavuk eti ile hazırlanan yemekleri sevenler için körili mantarlı tavuk harika bir tercih olacaktır. Çocukların da beğenerek yiyeceği bu yemek misafirleriniz için de harika bir ana yemek çeşididir. Körili mantarlı tavuk hazırlanışına buyurun hep beraber başlayalım.
Körili Mantarlı Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Yarım kilo tavuk göğsü
200 gram mantar
1 kutu krema
2 çorba kaşığı köri
2 tane kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
Tavuk Etlerini Marine Etmek için
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
Soya sosu, kekik ve karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
Körili Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavukgöğsünü yıkayarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavuk etlerini marine edebilmek için, çukur bir kâsenin içine, sıvı yağını, sütü, soya sosunu, karabiberi ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek karıştırın. Kuşbaşı doğradığınız tavukgöğsünü hazırladığınız bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Ardından kâsenin ağzını kapatarak buzdolabında 1-2 saat bekletin. Bu bekleme süreci sayesinde etin lezzeti daha çok artacaktır.
Uygun bir tavanın içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtın. Isınan yağda dolapta beklettiğiniz tavuk etlerini kavurun. Bu arada mantarları yıkayarak doğrayın. Doğradığınız mantarları kavrulan etin üzerine ilave edin. Mantar bir miktar su bırakacaktır. Mantarlar bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyerek jülyen şekilde doğrayın ve malzemelerin üzerine ilave edin. Malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra krema ve köriyi karışıma ilave ederek karıştırın. Köriyi baharat olarak kullanabileceğiniz gibi, sos şeklinde de satın alarak kullanabilirsiniz. Köri ile malzemeleri 4-5 dakika kadar daha kaynatarak ocaktan alabilirsiniz. Körili mantarlı tavuk yemeği artık misafir ve sevdiklerinize ikram etmek için hazır. Dilerseniz yanında patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.