{ "title": "Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/kremali-mantarli-tavuklu-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 01:48:08", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Kremalı mantarlı tavuklu makarna, özellikle krema tutkunları için muhteşem bir tariftir. Bir makarna tutkunu olarak benim en sevdiğim tariflerden biridir. Krema, mantar ve biraz fesleğen sos bir araya geldiğinde cidden muhteşem bir ortaya çıkmaktadır. Özellikle evde makarna yapmak istediğimde ilk tercihim diyebilirim. Bu makarna aynı zamanda tavuklu olduğu için ekstra besleyici bir hale gelmektedir. Spor yapanlar için hem karbonhidrat hem de proteinin aynı anda bir araya gelmesi bulunmaz bir nimettir. Bu kadar gevezelikten sonra kremalı mantarlı tavuklu makarna tarifimize geçelim.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Malzemeleri (3 kişilik)
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

Yemeğimize ilk etapta tavuğu sote yapmak ile başlayacağız. Tavuklarımız jülyen kesilmiş olursa daha güzel görünecektir. İsterseniz kasaba söyleyip orada kestirebilirsiniz. Yalnız deri kısımları alınırsa daha iyi olur. Makarnayı da karıştırabileceğimiz bir tava ya da tencere içerisine yağımızı koyuyoruz ve hafif ısındıktan sonra tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklar hafif kızardıktan sonra mantarları ilave ediyoruz. Yalnız mantarları soteye başlamadan önce 4-5 parçaya bölerseniz daha pratik olacaktır. Çok büyük mantarlarsa 6-7 parçaya bölebilirsiniz. Mantarı da tavuğa ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Birazdan mantar suyunu bırakıp çektiğinde ufak hale gelecekler. Mantarlarda suyun çektikten sonra fesleğen doğrayıp içerisine atıyoruz. Bir dakikada bu şekilde sote edip kremayı, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Bu esnada kaynayan suya makarnayı atıyoruz. Makarna normalde 7-8 dk kadar haşlanmalı. Ancak bize bu haşlama şekli çiğ geldiği için 10 dk haşlayabilirsiniz. Tercih size kalmış. Hazırladığımız sosu bir tık kaynatıyoruz. Makarna haşlandıktan sonra süzdürüp içerisine atacağız. Makarna da haşlandıktan sonra sosun içerisine atıyoruz ve karıştırıyoruz. Kuru domates kullanacaksanız 4-5 parça şeklinde kesip soteleme esnasında atabilirsiniz. Bu aşamadan sonra servis etmek gerekmektedir. Ben tercihen bu tür soslu makarnaları yemek başlayacağına yakın yaparım. Neden diyecekseniz, makarna sosla buluştuktan sonra sosu da emeceği için iyice şişmiş bir hal alıyor. Özellikle spagetti ve fettucini makarna iyi yapış yapış bir hal alıyor. O yüzden fazla haşlamak daha iyi olmuyor. Ben de bu durumu sevmiyorum. Hatta mümkünse aynı gün tüketeceğiniz kadar makarna yapmanız daha güzel olacaktır. Kremalı tavuklu mantarlı makarnayı servis ederken rende permasan ya da rende eski kaşar kullanabilirsiniz. Tercih size kalmış. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }