{ "title": "Kremalı Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/kremali-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 21:58:46", "author": "Takva", "article": [ { "article": "
Kremalı tavuk, genel olarak tavuk eti ile hazırlanan yemeklerin mükemmel bir lezzette olduğunu herkes tarafından bilinir. Kremalı tavuk yemeği de bu şahane yemekler arasında yer almaktadır. Çok zaman harcamadan çarçabuk hazırlanabilen ve harika bir lezzet ile sofralarınıza renk katarak damaklarınızı şenlendirecek nitelikte olan bu harika lezzeti denemeye ne dersiniz.

Kremalı Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
Kremalı Tavuk Üzeri için
Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Kremalı tavuk hazırlığımıza ilk olarak 1 kg tavuk budunu yıkayarak başlayalım. Kemiklerinden ayırarak etlerini küp şeklinde doğrayalım. Ardından üç adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince yarım ay şeklinde doğrayalım ve 5-6 diş sarımsağın kabuklarını soyalım. Daha sonra bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek ocağa alıp ısıtalım ve üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları ilave ederek, üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirdikten sonra karıştırarak kavuralım.

Kavrulmakta olan soğanların üzerine önceden soyduğumuz 5-6 diş sarımsağı bütün olarak ezmeden ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kavrulma aşamasında olan malzemelerin üzerine küp şeklinde doğranmış kemiksiz tavuk etlerini ilave ederek etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ilave edip karıştıralım ve tavuk etleri de iyice kavrulduktan sonra üzerine 1 paket hazır kremayı döküp 2-3 dakika kadar kremayı da pişirerek tencereyi ocaktan alalım.

Daha sonra kare bir fırın tepsisinin tabanına 1-2 diş sarımsağı döverek posasını sürelim. Bu uygulama yemeğimize ayrı bir lezzet katacaktır. Ardından kavurduğumuz tavuk etlerini tepsiye dökerek yayalım ve üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpiştirelim. Fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim ve fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }