Kuşbaşı tavuk yemekleri, aniden gelen ve sizi şaşırtan misafirler için hem pratik hem de lezzet kaynaklıdır. Kırmızı ete oranla daha kolay pişmesi ve meşakkatli olmaması ev hanımlarının ve çalışan bayanların koşullarını kolaylaştırıyor.
Kuşbaşı tavuk yemekleri
Soya Soslu Kuşbaşı Tavuk Yemeği Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı tavukgöğsü
1 tane kabak
1 tane havuç
500 gr mantar
1 çorba kaşığı salça
1 tane orta boy soğan
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tutam tuz
5 kaşık zeytin yağ
Soya Soslu Kuşbaşı Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?
Öncelikle bütün sebzelerin kabuklarını soyun ve zar şeklinde doğrayın. Ardından yanmaz bir tavanın içerisine yağ alın ve soğanları hafif derecede kavurun. Soğanların arkasından sırasıyla havuç, mantar, kabak ve kuşbaşı tavuk etlerini ilave edin ve orta ısıda harmanlayın. Karışımın içerisine salçayı yarım fincan ılık su ile açın ve aktarın. Bütün malzemeler diriliğini kaybedince içerisine göz karırı sıcak suyunu ekleyin ve tavanın ağzını bir kabak ile kapatın. Tahmini 20 dakika kadar sonra yemeğiniz pişme işlemini tamamlayacaktır. Pişmiş olan kuşbaşı tavuk yemeğinizi servis için sunum tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kürdan Tavuk malzemeler
1kilo kuşbaşı tavuk
1 tane yumurta
1 küçük kâse galeta unu
1 tutam tuz
1 çay kaşığıkarabiber
Pul biber
Kürdan tavuk nasıl yapılır?
1 tane yumurtayı, karabiberi ve pul biberini hafif geniş bir cam kâsenin içerisine alın ve çırpın. Ardından tavuk etlerini baharatlı yumurta ile buluşturun ve iyice karıştırın. Yumurtaya bulanmış etleri kâsenin içerisinden alın ve galeta unu serpiştirilmiş tepsinin üzerine çıkartın ve bulayın. Galeta ununa bulanmış etleri fazla bekletmeden kızgın yağın içerisinde kızartın. Eğer kürdan yemeği yaparken tavukları çiğ olarak değil de önceden hafif haşlanmış olarak yaparsanız daha pratik olacaktır. Pişmiş olan tavuk göğüslerini 2 şer halde küçük kürdana batırın. Ortalarına arzu ederseniz kaşar dilimi veya domates dilimleri koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Köri Soslu Kuşbaşı Tavuk Yemeği Malzemeleri
750 gram kuşbaşı tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı köri
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
2-4 dal maydanoz yahut taze nane
Köri Soslu Kuşbaşı Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?
Sıvı yağını derin olmayan ve yanmayan bir tavanın içerisine alın ve ısıtın. Isınmış yağın içerisine kuşbaşı tavukları ilave edin ve pişirin. Tereyağı ile de unu ayrı bir tavada kavurun ve içerisine azar, azar sütü ilave edin ve sürekli karıştırın.
Unlu karışımın içerisine su, baharat ve tuz ilavesi yapıp iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelmiş olan karışımı ocakta bir müddet pişirin. Ardından harca ince kıyım yapılmış yeşillikleri ekleyin ve pişirme işlemine devam edin. Sosu diğer tavanın içerisinde pişmekte olan tavuklar ile buluşturun ve lezzetleri birbirine geçene dek kısık ateşte pişirin. Etler istenilen kıvama gelince ocağın altını kapatın ve kuşbaşı tavukyemeğinizi servise sunum yapın.