{ "title": "Mantarlı Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/mantarli-tavuk-sarma.jpg", "date": "21.01.2024 04:42:31", "author": "Boylan", "article": [ { "article": "Mantarlı tavuk sarma tavuk göğsü ile hazırlanan ve mükemmel bir lezzete imza atan nadir yemek çeşitlerinden biridir. Bilindiği gibi tavuk göğsü oldukça kuru bir et türüdür. Fakat mantarlı tavuk göğsü yumuşacık ve lezzetli bir yemek olarak siz ve sevdiklerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Misafirlerinize yumuşacık ve değişik bir lezzet hazırlamak istiyorsanız bu tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz.

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeleri
Mantarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüslerini bol su ile yıkadıktan sonra boylamasına ikiye bölün. Et döveceği ile tavuk etlerini döverek inceltin. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ufak bir kâseye alın. Üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı incelttiğiniz tavuk etlerinin her tarafına eşit şekilde sürün. Soslanan etleri en az 1 saat kadar dinlendirin.

Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayın. Daha sonra geriye kalan sarımsakları soyarak soğanların üzerine rendeleyin. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip ısıtın. Isınan yağa soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kırmızıbiberi yıkadıktan sonra ufak ufak doğrayarak kavrulan soğanların üzerine ekleyin. Ara ara karıştırarak kavurun.

Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra incecik doğrayıp, kavrulan malzemelerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz ve baharatları ilave ederek mantarlar sönünceye kadar pişirin.

Sosladığınız tavukgöğüslerini tezgâha alarak, içine hazırladığınız mantarlı içten ve 1 dilim kaşar peyniri koyarak, kenarlarına içe doğru alıp tıpkı dolma sarar gibi sarın. Dolmaların birleşme kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Sarmaların açılmaması için üzerine birer kürdan batırabilirsiniz.

Çukur bir kabın içine salça, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Karışıma 1,5 su bardağı kadar ılık su ilave edip sardığınız tavukların üzerine dökün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsinizi alüminyum folyo ile kapattıktan sonra ısınan fırına sürün. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tepsinin üzerindeki alüminyum folyoyu alın ve tekrar fırına vererek 10-15 dakika kadar daha fırınlayın. Mantarlı tavuk sarma hazır, yanında tane tane dökülen bir pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }