{ "title": "Mantarlı Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/mantarli-tavuk.jpg", "date": "20.01.2024 08:07:34", "author": "Çelen", "article": [ { "article": "
Mantarlı tavuk, Öncelikle fazla miktarda folik asit ihtiva eden mantar, genel sağlık içinde oldukça faydalıdır. Şeker hastalığı olan kişilerin diyet listelerinde sık gördüğümüz mantar, D vitaminleri açısından da zengin olup içerisinde pek çok vitamin ve mineralleri barındırır. Ayrıca kanser ilaçlarının üretiminde yer alan mantarın kimyasında gram yağ bulunmamakla birlikte tamamen saf proteinden oluşmaktadır. Mantar, yemeklerin içerisinde tavuk ile buluştuğunda ortaya çıkan inanılmaz lezzet mantar sevmeyenlerin bile gönlünü fed edecek niteliktedir.

Mantarlı Tavuk Malzemeleri
Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuk hazırlamaya öncelikle tavuk etini yıkayarak başlayalım. Yıkadığımız tavuk göğsünü jülyen doğrayalım ve bir kâsenin içerisine alalım. Mantarı bol limon su ile yıkayalım ve ardından duru su ile durulayıp ince olacak şekilde doğrayalım. Yayvan bir tavanın içerisine tavuk etlerini ilave edip kendi suyu ile pişirelim. Etler suyunu çekince tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi yapalım tavuk etlerini kızarana dek kavuralım.

Patateslerin kabuklarını soyup ince dilim olacak şekilde doğrayalım ve tavuk etlerinin yanına alıp karıştıralım. Birkaç dakika sonra doğradığımız mantarları tencere ekleyelim ve kavurma işlemini 4-5 dakika kadar sürdürelim. Tavuk, patates ve mantarlar yeteri derecede pişince içerisine rendelenmiş domatesler ile ince kıyım yapılmış sarımsakları ekleyip soteleme işlemine devam edelim. Domatesler suyunu çekince yemeğimizin içerisine tuz ve baharatları serpiştirip karıştıralım. Közlediğimiz kırmızı biberleri jülyen doğrayıp yemeğimizin üzerine dökelim ve birkaç karıştırıp ocağımızın altını kısalım. Salçayı bir çay bardağı sıcak su ile inceltip yemeğimizin içerisine ilave edelim ve 1-2 dakika kadar pişirip ocağımızın altını kapatalım. Mantarlı tavuk, servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }