{ "title": "Patatesli Tavuk Haşlama", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/patatesli-tavuk-haslama.jpg", "date": "19.01.2024 18:29:02", "author": "Kutertan", "article": [ { "article": "
Patatesli tavuk haşlama, klasik yemeklerden ve kızartma türü gıdalardan sıkılmış iseniz size önereceğimiz patatesli tavuk haşlama ile sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bu yemeği hazırlarken içerisine kullanacağınız tavuk parçası tamamen zevkinize kalmıştır. Aynı zamanda patatesin yanına ek olarak sevdiğiniz sebzelerden de ilave edebilirisiniz.

Patatesli Tavuk Haşlama Malzemeleri
Patatesli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Patatesli tavuk haşlama için patatesin ve havucun dış kabuklarını soyalım ve iri parçalar halinde doğrayalım. Kuru soğanın veya arpacık soğanların kabuklarını soyalım ve bütün haliyle bırakalım. Tavuk etlerini öncelikle yıkayalım ve ardından uygun büyüklükteki bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Ocağın altını orta ateşte açalım ve etler ile 1 tane tüm kuru soğanı haşlamaya bırakalım. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım ve etler yumuşayana dek pişirelim. Eğer patatesli tavuk haşlama yemeğimiz de arpacık soğan kullanacak isek bu aşama da tencerenin içerisine almayabiliriz.

Ayrı bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapalım ve iri doğradığımız patatesleri, arpacık soğanları, bir diş kabuğu soyulmuş sarımsağı ve havuçları tavanın içerisine alıp biraz kavuralım. Diğer tarafta pişmekte olan etlerimizin içerisine kavurduğumuz sebzeleri ilave edip pişmeye bırakalım. Sebzeleri buluşan tavuk etlerimiz yeteri yumuşaklığı geldiğinde ocağın altını kapatalım ve yemeğimizin üzerine tuz, karabiber ve limon suyu ilavesi yapıp karıştıralım. Hazır hale getirdiğimiz patatesli tavuk haşlama yemeğimiz servis için hazır hale gelmiştir. Sıcak olarak sevdiklerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }