{ "title": "Patatesli Tavuk Sote", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/patatesli-tavuk-sote.jpg", "date": "20.01.2024 17:16:04", "author": "Ogan", "article": [ { "article": "
Patatesli tavuk sote, doyurucu olmasının yanında oldukça bereketli bir yemektir. Özellikle yanında pirinç pilavı ve salata ile başka bir yemeğe gerek kalmadan günü rahatlıkla kurtarabilir. Patatesli tavuk sote başlı başına yarım saat içerisinde hazırlanabilen kolay bir yemek olduğu için çat kapı gelen misafirlere de kolaylıkla hazırlanabilir.

Patatesli Tavuk Sote Malzemeleri
Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Patatesli tavuk sotenin hazırlanışına öncelikle tavuğu yıkarak başlayalım. Eğer tavuk göğsünü kemikli almış isek kemiği etinden ayırıp kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım. Doğradığımız tavukgöğsünü yayvan bir tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir yemek kaşığı margarin ile soteleyelim. Tavuklar beyazlaşıp hafif kızarınca ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatalım.

3 tane patatesin kabuklarını soyalım ve yıkayıp küp şeklinde doğrayalım. Doğradığımız patatesleri de tavuk etinin yanına alıp kavuralım. Patatesler biraz yumuşayınca tencerenin içerisine salçayı ve baharatları ekleyip 2 dakika kadar soteleyelim. Salçanın kokusu çıkınca tencerenin içerisine bir su bardağı kaynar suyu ilave edip yemeğimizi 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Sürenin ardından patatesli tavuk soteyi sıcak olacak şekilde servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }