Sulu tavuk yemeği, ilk olarak her öğrenci bilir ki bu yemek öğrenci evlerinin vazgeçilmezleri arasında olan hatta yapılışının bir o kadar kolay olması nedeniyle de hemen, hemen haftada 2-3 kere hazırlanılabilen bir öğrenci yemeğidir. Tabi öğrenci yemeği dememizdeki en önemli ayrıntı da kolaylığı, bütçesinin hafifliği ve meşakkatsiz olmasıdır. Ağır ve tempolu geçen bir sınav haftasının ardından sulu tavuk yemeği kadar güzel bir şey olmasa gerek. Aynı zamanda çat kapı diye tabir ettiğimiz sürpriz yapmayı seven misafirler için de kolaylıkla yapılabilecek bir yemek tarifidir.
Sulu Tavuk Yemeği Malzemeleri
2 tane tavuk göğsü
3 tane domates
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar tuz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (Acı sevmiyor iseniz ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz.)
1 şeker kaşığı kimyon (Olmazsa olmazı)
Sulu Tavuk Yemeği
Sulu tavuk yemeğimiz için evde hazırda bulunan bir tane uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine yağları ilave edip kısık ateşin üzerinde ısıtalım. Domatesleri, biberleri ve tavuğu suyun altında yıkayıp aynı ölçülerde doğrayalım. İlk olarak doğranmış tavuğu tencerenin içerisine alalım ve kızarana dek kavuralım. Kızarttığımız tavukların yanına biberleri ve doğranmış kuru soğanları ekleyip diriliklerini yitirene dek pişirelim. Soğanların rengi değişince doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip güzel bir şekilde kavuralım.
Domatesler suyunu çekince tencerenin içerisine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapalım ve tencerenin kapağını kapatıp 6-7 dakika kadar yemeğimizi kısık ateşte pişirelim. Eğer ki sulu tavuk yemeğimiz sürenin ardından verilen suyu çekmiş ise bir çay bardağı kadar daha sıcak su ekleyelim ve bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapalım.