{ "title": "Tavuk Ciğer Sote", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-ciger-sote.jpg", "date": "19.01.2024 11:00:59", "author": "Dilruba", "article": [ { "article": "
Tavuk ciğer sote, sakatat yemeklerinden hoşlanan kişiler için yabancılık çekmeyecekleri bir lezzetdir. Özellikle tavuk ciğerinin pişme süresi kuzu ve dana ciğerine göre daha çabuk olduğu için acil durumlarda da rahatlıkla hazırlanabilir. Ayrıca tavuk ciğerinin içerisinde bol miktarda mineral ve vitamin yer aldığı için sağlık açısından da faydalı bir besindir. Bilhassa A vitaminini içerisinde çok barındıran tavuk ciğerini gelişim çağında olan çocuklara çok yedirmek gerekir.

Tavuk Ciğer Sote Malzemeleri
Tavuk Ciğer Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk ciğer sotemizin yapılışına öncelikle ciğerleri 3 santim büyüklüğünde doğrayarak başlayalım. Doğradığımız ciğerleri bir kevgirin içerisine alalım ve diğer malzemeleri hazırlamaya geçelim. İlk olarak yeşil soğanların baş kısımlarını temizleyip doğrayalım. Sarımsakları da ayıklayıp ince kıyım olacak şekilde keselim. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Sivribiberleri ilk önce boylamasına olacak şekilde ikiye keselim ve ardından iç kısımlarında bulunan çekirdekleri çıkartıp temizleyelim. Bir su bardağı ölçüsünde doğradığımız mantarları limon suyun içerisine alalım ve birkaç dakika kadar bekletelim.

Sıvıyağı karnıyarık tenceresinin içerisine boşaltalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirip altını kısık ateşte açalım. Yağ ısınınca içerisine ilk olarak tavuk ciğerlerini boşaltıp kavuralım. Bir tahta kaşık vasıtasıyla ciğerleri zedelemeden karıştıralım ve renkleri değişince içerisine sırasıyla yeşil soğanı, sivri biberleri ve mantarları ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Doğradığımız sarımsakları ve baharatları da malzemelerin içerisine boşaltıp sote yapmaya devam edelim.

Yemeklik olacak şekilde doğrayıp bir kâsenin içerisine aldığımız domatesleri tenceredeki malzemelerin yanına alalım ve birkaç dakika sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Tavuk ciğer sote, suyunu çekince içerisine tuz serpiştirelim ve ocağın altını kapatıp birkaç dakika kadar yemeğimizi dinlenmeye bırakalım. Eğer servis yapacağınız zaman sote suyunu tamamen çekmiş ise biraz su ilavesi yapıp ısıtabilirsiniz ve lezzetinde hiçbir değişikliğe uğramadan sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }