{ "title": "Tavuk Ciğeri Kızartması", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-cigeri-kizartmasi.JPG", "date": "19.01.2024 14:09:24", "author": "Gülperi", "article": [ { "article": "Tavuk Ciğeri Kızartması, Ciğer sevmeyenlere bile sevdirecek cinsten bir tarif sunacağız. Yani aslında nesillerden nesillere geçecek çok kıymetli bir tariftir bu. Her evde pişen geleneksel yemeklerle başlayan bu serüvenimiz, herkesin tanıdığı tatları hatırlatmak, sevdirmek ve ailenize özel, en güzel yapacağınız yemeklerle sizlerle paylaşmaktır. Bu akşam yemeğinizde tavuk ciğeri kızartmasıyla tadına doyamayacağınız türden lezzetliyle her zaman hazırlayabilirsiniz. Tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi, ilk fırsatta tarifimize bakabilirsiniz. Arzuya göre yanına patates kızartması, pilavla ve garnitürle de hoş bir akşam sofrası olacaktır. Şimdi önerilerimizden sizlere yumuşak ve lezzetli olması için ciğerin Beş aşaması; Yumuşak ve Lezzetli Ciğeri İçin; Ciğer şayet tavuk ciğeri değilse mutlaka zarı ve sinirleri temizlenmelidir. Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmelidir. Ciğer 1-15 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Şöyledir ki, ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir. Lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alıp içine kırmızı biber ekleyip biraz kavrulur. Pişen ciğerin üstüne gezdirilir.