{ "title": "Tavuk Ciğeri Kızartması", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-cigeri-kizartmasi.JPG", "date": "19.01.2024 14:09:24", "author": "Gülperi", "article": [ { "article": "Tavuk Ciğeri Kızartması, Ciğer sevmeyenlere bile sevdirecek cinsten bir tarif sunacağız. Yani aslında nesillerden nesillere geçecek çok kıymetli bir tariftir bu. Her evde pişen geleneksel yemeklerle başlayan bu serüvenimiz, herkesin tanıdığı tatları hatırlatmak, sevdirmek ve ailenize özel, en güzel yapacağınız yemeklerle sizlerle paylaşmaktır. Bu akşam yemeğinizde tavuk ciğeri kızartmasıyla tadına doyamayacağınız türden lezzetliyle her zaman hazırlayabilirsiniz. Tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi, ilk fırsatta tarifimize bakabilirsiniz. Arzuya göre yanına patates kızartması, pilavla ve garnitürle de hoş bir akşam sofrası olacaktır. Şimdi önerilerimizden sizlere yumuşak ve lezzetli olması için ciğerin Beş aşaması; Yumuşak ve Lezzetli Ciğeri İçin; Ciğer şayet tavuk ciğeri değilse mutlaka zarı ve sinirleri temizlenmelidir. Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmelidir. Ciğer 1-15 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Şöyledir ki, ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir. Lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alıp içine kırmızı biber ekleyip biraz kavrulur. Pişen ciğerin üstüne gezdirilir.

Tavuk Ciğeri Kızartması Malzemeleri
Tavuk Ciğeri Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk başlarken Tavuk ciğerlerimizi yüreklerinden ayırıp çok güzel yıkayıp süzülmesini bekleyelim. Sonra kâğıt bir havlu yardımı ile kurulayalım. Kuruduktan sonra ciğerlerimizi, tavaya koyalım. Üzerine suyunu ve tuzunu da ilave edip, suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edelim. Suyunu çektikten sonra tavamıza az miktarda kızdırılmış sıvı yağımızı ekleyip kızartalım. Kızaran ciğerlerimizi tavadan alır almaz üzerine yeteri kadar pul biber ekip sıcacık servimize hazırlamış oluruz. Ayrıca yanında garnitür tarifimizi de hünerli hanımlara ilave süs garnitürü olarak yapabiliriz.

Garnitür Malzemeleri; 2 adet orta boy patates, sıvıyağ, 2 orta boy soğan, maydanoz ve tuz.

Tavuk Ciğeri Kızartması Garnitürlü Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanlarımızı piyazlık yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovalım. Acısını aldığımız soğanlarımızı yıkayıp iyice süzelim. İçine de ince olarak maydanozumuzu kıyalım. İçine ekleyip karıştıralım. Patateslerimizi soyup küp, küp doğrayalım. Kızgın yağla 3-4 dakika kadar kızartıp, havlu kâğıt serilmiş servis tabağımıza alalım. Akşam sofralarınızda sevdiklerinizle her şey gönlünüzce olsun dileriz.

Afiyet olsun.
" } ] }