{ "title": "Tavuk Çorbası", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:26:54", "author": "Aydınalp", "article": [ { "article": "
Tavuk çorbası; isim itibariyle çok yaygın olarak bilinmese de ve hatta birbirinden farklı birçok çeşidi bulunsa da hatırı sayılır miktarda tercih edilen ve gerek misafirlere ikram etmek gerekse akşam yemeklerinde sunmak üzere sık sık kaynatılan bir çorba çeşididir. Tavuk çorbasını özel yapan etkenlerin başında ise; içerdiği besinler dolayısıyla diğer çorba çeşitlerine nazaran çok daha sağlıklı ve özellikle hastalar için çok daha iyileştirici bir çeşit olmasıdır. Yazının devamında da böylesi bir şifa kaynağı olan tavuk çorbası için gerekli malzemelerden ve tavuk çorbası tarifinin adım adım uygulanışıundan bahsedilmiştir:

Tavuk çorbası için gerekli malzemeler
Sosu için
NOT: Yukarıda verilen malzeme miktarları; 3-5 kişilik standart sayıda servise uygun olarak ayarlanmıştır. Farklı sayıda servis yapacak olanların, malzeme miktarlarını bununla orantılı olarak ayarlamaları gereklidir.

Tavuk çorbası tarifinin uygulanışı
" } ] }