{ "title": "Tavuk Fileto", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-fileto.jpg", "date": "19.01.2024 13:09:34", "author": "Ergintuğ", "article": [ { "article": "
Tavuk fileto, tavuk eti yemek seçeneği neredeyse en fazla olan et türlerinden biridir. Beyaz et sağlıklı ve diyete uygun bir et türü olduğu için kırmızı ete nazaran daha fazla tercih edilmektedir. Lezzet bakımından ve yemek seçeneği yönünden de oldukça zengindir. Özellikle diyet yapan kişiler tarafından da çok fazla tercih edilmektedir. Sizler için bugün paylaşacağımız tavuk fileto da yine tavuk ile hazırlanan lezzetli yemek tariflerinden biridir. Peki, tavuk fileto nasıl hazırlanır? Gelin hep beraber hazırlamaya başlayalım.

Tavuk Fileto İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuk Fileto Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine yumurtaları kırarak, köpük, köpük oluncaya kadar çırpın. Tavuk filetoları çırptığınız yumurtaya iyice bulayın. Galeta ununu düz bir tabağa boşaltın ve yumurtaya buladığınız tavuk etlerini yumurtadan alarak her iki tarafını galeta ununa bulayın. Domateslerin kabuklarını soyarak rendeden geçirin. Ufak bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtın. Isınan yağa rendelenmiş domatesleri ile 2 yemek kaşığı kadar su ilave edip pişirin Yaklaşık 15 dakika kadar pişirdikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak ocaktan alın.

Kızartma tavasına yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Kızdırdığınız yağa galeta unlu tavuk filetoları atarak pişirin. Ocağın altı çok kısık olmamalı, aksi halde tavuk etleri suyunu bırakabilir. Tavuk filetoları 10-12 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine önceden hazırladığınız domates sosunu gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirerek 10 dakika kadar daha kısık ocakta pişirin. Tavuk fileto servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }