{ "title": "Tavuk Haşlama", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-haslama.jpg", "date": "19.01.2024 14:23:48", "author": "Doğanhan", "article": [ { "article": "Tavuk Haşlama, beyaz etin en sağlıklı tüketilecek halidir. Özellikle haşlama suyunun içerisine sebzeler eklenir ise beyaz et en doğru biçimde pişiriliyor demektir. Bu tarif sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için önerilebilir. Aynı zamanda diyet yapanlar içinde ideal bir öğündür. Aynı tarif içerisinde tavuğun bütün hali veya butları ya da kanatları kullanılabilir. Biz bu tarifiniz de but kullanacağız. Tavuk haşlama buzdolabı dışında muhafaza edilmemelidir. Pişmişte olsa oda sıcaklığında bozulabilecek bir yemektir. Yanına yapılacak pirinç pilavı ile harika bir ziyafet yaşatabilir. Çocukların beslenme alışkanlıklarına düzenleme adına iyi bir seçenektir.

Tavuk Haşlama malzemeleri
Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeyi suyu ile kaynatabilecek hacme sahip olan bir tencere alıyoruz. Tencerenin içerisine sıvı yağı, tuzu, kimyonu ve kekiği koyup üzerine su koyuyoruz. Arı bir yerde kuru soğanları butların büyüklüklerine yakın ölçülerde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Aynı işlemi sivri biberler, havuç ve patatesler içinde gerçekleştirip tencereye koyuyoruz. Tavuk butlarını iyice yıkadıktan sonra tencereye ilave edip, tencereyi ocağa koyuyoruz. Haşlama kaynamaya başladıktan 40 dakika sonra pişirme işlemini bitiriyoruz. Haşlama henüz çok sıcak durumdayken üzerine kara biber serpiyoruz ki iştah açıcı bir kokuya sahip olsun. Tavuk Haşlama servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }