{ "title": "Tavuk İncik", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-incik.jpg", "date": "20.01.2024 07:13:46", "author": "Tahir", "article": [ { "article": "
Tavuk incik, Tavuk incik basit ve lezzetli tavuk yemeklerinden bir tanesidir. Bir de iç pilav ile birleştirildiği zaman lezzetine doyum olmaz. Akşam yemeği için yanında yalnızca ayran ve bol salata ile harika bir öğün oluşturabilirsiniz. Eğer çorbasız yemeğe başlamayanlardansanız tavuk inciği haşladığınız sudan muhteşem bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Tavuk İncik İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuk İncik Nasıl Yapılır?

Tavuk incikleri yıkadıktan sonra uygun bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın. Pilav tenceresine tereyağını alarak eritin. Eriyen yağa doğradığınız soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine çam fıstıklarını ilave ederek 2-3 dakika kadar soteleyin. Domates salçasını da ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun.

Pirinçleri bol suda yıkayarak süzdürün. Süzülen pirinçleri kavrulan malzemelere ekleyin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan pirinçlerin üzerine, ince kıyılmış maydanoz, toz şeker, yıkanmış kuş üzümü, tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın. Tahta kaşık yardımı ile pirinçlerin üzerine bastırarak düzleştirin ve haşladığınız tavuk incikleri pirincin üzerine sıralayın. Tavuğu haşladığınız sudan 2,5 su bardağı kadar alarak pilava dökün ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ocakta ara ara kontrol ederek pişirin. Eğer suyunu çekmesine rağmen pirinçler hala diriliğini koruyorsa bir miktar daha tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Pilav iyice piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }