{ "title": "Tavuk İskender", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-iskender.jpg", "date": "20.01.2024 10:34:34", "author": "Hatice Nur", "article": [ { "article": "
Tavuk İskender her ne kadar hazır yemek olarak düşündüğümüz tatlardan biri olsa da ev hanımların sürekli mutfakta denedikleri formüller ile evde de hazırlanması mümkün. Şayet tarifimizde orijinal tavuk İskender tadını yakalamaya çalışsak da gerçeğini hiç de aratmayacak şekilde lezzetlendirdiğimiz tavuk İskender'imizi sizinle paylaşıp bu lezzeti hep beraber tatmak istedik. Umarız size önereceğimiz bu tarifi beğenir ve sürekli hazırlamak istersiniz.

Tavuk İskender Malzemeleri
Terbiye için
Tavuk İskender Nasıl Yapılır?

İlk olarak aldığımız tavuk etini yıkayıp temizledikten sonra buzluğa kaldıralım ve donduralım. Et donunca buzluktan çıkartalım ve keskin bir bıçak ile ince dilimler halinde keselim. Dilimlediğimiz etleri marine etmek için terbiye malzemelerini bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştıralım ve etleri içerisine alıp parmak uçlarımız ile harmanlayalım. Terbiyeye aldığımız etleri yaklaşık yarım saat kadar bekletelim ve sürenin ardından etleri sosun içerisinden alalım.

Tavuk etlerini yanmaz bir teflon tavanın içerisine tek sıra olacak şekilde dizip arkalı önlü kızartalım. Ekmekleri ise küçük kareler şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağında çıtır olacak şekilde kavuralım.

Kızarttığımız ekmekleri servis tabağının altına dizelim. Üzerine de önceden hazırladığımız tavuk etlerini yerleştirelim. Kalan tereyağını da küçük bir tavanın içerisine alalım ve yağ eriyince domates salçası ile biber salçasını tavaya alıp kavuralım. Salçaların kokusu çıkınca üzerine birkaç damla su ilavesi yaparak sosu boza kıvamına getirelim.

Hazırladığımız sosu da etlerin üzerine gezdirelim ve servis tabağının yanına birkaç kaşık yoğurt ilavesi yaparak sunum yapalım. Arzu ederseniz hazırladığınız tavuk İskender'in yanına bulgur pilavı, söğüş salata ve ayran ilavesi yaparak da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }