{ "title": "Tavuk Kanat", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-kanat.jpg", "date": "20.01.2024 05:42:15", "author": "Dilara", "article": [ { "article": "
Tavuk kanat, yanında patates kızartması ile tercih edebileceğiniz pratik bir tavuk yemeğidir. Hiç yemek yapmasını ilmeyenler bile kolaylıkla hazırlayarak muhteşem bir lezzet şöleni yaşayabilir.

Tavuk Kanat İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuk Kanat Nasıl Yapılır?

Tavukları bol su ile yıkadıktan sonra tüylerini temizleyerek çukur bir kabın içine alın. Arpacık soğanları soyun. Kuru soğanın kabuğunu soyun ve armut dilimi şeklinde doğrayın. Ardından patateslerin kabuklarını soyarak halka ya da armut dilimi şeklinde doğrayın. Sarımsakları da soyduktan sonra tüm sebzeleri tavukların içine ilave edin. Karışıma soya sosunu ilave edin. (Soya sosu tuz içerdiği için tuzu fazla kullanmamaya özen gösterin.) Karışıma sıvı yağ, baharatlar ve ılık su ile açtığınız salçayı da ekleyerek iyice karıştırın.

Fırın poşetini unladıktan sonra karışımı fırın poşetine dökerek yayın. Poşetin ağzını bağlama aparatı ile kapatın. Kürdan ile poşete birkaç tane delik açın. Fırını 250 derecede ısıtarak yemeği fırınlayın. Tavuk ve patatesler nar gibi kızarana kadar pişirin. (Pişme süresi her fırına göre değişim gösterebilir. Bu nedenle malzemeler kızarana kadar fırınlayın. Çıtır çıtır bir tavuk yemeği servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }