{ "title": "Tavuk Kavurma", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-kavurma.jpg", "date": "24.01.2024 18:16:30", "author": "Erakıncı", "article": [ { "article": "
Tavuk kavurma; tavuk temelli sayısız yemek tarifi arasında epey orijinal ve kendine has özelliklere sahiptir. Bu özelliklerin başında; birçok tavuk yemeğinin kızartma şeklinde yapılmasının tersine, tavuk kavurmanın pişirme şeklinde yapılması vardır. Ayrıca; tarif sırasında tavuk kavurma sosunun ilk olarak hazırlanıp daha sonra soğutulmak üzere dinlendirilmesi, sonrasında da tekrar ısıtılarak pişirilmesi gibi adımlardan dolayı, tavuk kavurma tarifi diğer çeşitlere göre daha özgündür. Söylendiği aman tüm bu adımlar dolambaçlı ve zahmetli gibi gözükse de tavuk kavurma tarifi son derece basittir ve bu basitliği doğrultusunda akşam yemeklerinin sık sık başvurulan tercihlerinden biridir. Yazının devamında da temel mutfak seviyesinde olan ve mutfak bilgisini geliştirmek isteyenler için tavuk kavurma tarifinin adım adım uygulanışı ve tavuk kavurma için gerekli malzemeler genel hatlarıyla anlatılmıştır. Kolay gelsin.

Tavuk kavurma için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıda verilen malzeme miktarları; standart, yani 3-5 kişilik servisler için uygundur. Daha az veya daha çok sayıda servis yapacak olanların, malzeme miktarlarını göz önünde bulundurmaları ve kişi sayısıyla orantılı olarak ayarlamaları gereklidir.

Tavuk kavurma tarifi nasıl yapılır?
" } ] }