Tavuk kebabı, öncelikle şunu söylemek gerekirse eğer kebap yapılırken illa kırmızı et kullanılacak diye bir şart yok. Tavuk etinde de harika ve leziz bir kebap yapılabilir! Hatta yaptık tadına da doyamadık. Şimdi size önereceğimiz tavuk kebabı ile güzel bir sofra hazırlayıp sevdiklerinize lokanta usulü yanında lavaş, söğüş salata ve bir bardak ayran ile sunum yapabilirsiniz.
Tavuk Kebabı Malzemeleri
1 kilo tavuk kıyma
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tane yumurta
1 tane orta boy kuru soğan
4-5 tane iri dişli sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 şeker kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 şeker kaşığı kimyon
1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Tavuk Kebap Nasıl Yapılır?
Tavuk kıymasını derin bir yoğurma kabına alalım ve üzerine baharatları ekleyip parmak uçlarımız ile iyice yoğuralım. Bir tane kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince kıyım yapalım, maydanozun da saplarını ayıklayıp yapraklarını doğrayalım ve galeta unu ile kıymanın bulunduğu kaba aktaralım. Ardından bir tane yumurtayı kabımızın içerisine kıralım, sarımsakları da rende ile rendeleyelim ve harcımıza dahil edip yoğuralım. Yoğurduğumuz harcın içerisine sıvıyağı da alalım ve güzel bir şekilde 3-4 dakika kadar yoğurup şişlere paylaştıralım. Şişlere dizdiğimiz tavuk kebaplarını buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz tavuk kebaplarımızı buzdolabından çıkartalım ve mangalın üzerinde ya da fırının içerisinde her tarafı kızarana dek pişirelim. Nar gibi kızaran kebaplarımızı sıcak olacak şekilde lavaş arasına sarıp, yanında bir meşrubat ile servis yapalım.